Novinky

Seznamte se s vítězi globální soutěže Red Carpet Green Dress Awards

Iniciativa Red Carpet Green Dress, která se dvanáct let věnuje propagaci udržitelné a recyklované módy, dnes v Los Angeles oznámila vítěze největší globální soutěže pro mladé designéry. Ti se tentokrát zaměřili na technologie virtuálního designu. Kdo a čím zaujal porotu nejvíc?
Letošní ročník pro návrháře nad 21 let, který pořádá Red Carpet Green Dress se Suzy Amis Cameron v čele, se celý nesl v duchu digitálních technologií, každý se soutěžících měl za úkol představit digitální návrh na červený koberec. Porotu v kategorii dámského oblečení nejvíce zaujala Yuriko Fukuda, pánskou ovládl Zhi Hong Benjamin Koh.
Zhi Hong Benjamin Koh
Yuriko Fukuda
Yuriko Fukuda se narodila v Japonsku a v současnosti studuje na londýnské Regents University. Udržitelnost v módě bere jako naprostou samozřejmost, čímž také zaujala odbornou porotu. Navrhování oblečení bere jako formu meditace. „Naše mysl a umění jsou skutečně propojeny a mají obousměrný dopad na naše duševní zdraví. Móda je umělecké dílo a věřím, že má moc ovládat naši mysl a tělo. Udržitelná móda se točí kolem nadčasových střihů, odolnosti, přírodních zdrojů a vnímaných zdravotních přínosů, je to jedinečný způsob, jak prezentovat luxus. Udržitelnost je vzrušující a nový způsob vytváření lepší budoucnosti pro všechny,“ uvedla Fukuda. 
V pánské sekci nejvíce zabodoval singapurský návrhář Zhi Hong Benjamin Koh. K designu se dostal během studií na polytechnice, v roce 2016 založil vlastní značku The Material Atelier by 本 (BEN). „Jde o multikreativní studio zaměřené na hledání udržitelné módy,“ vysvětluje. „Místním umělcům nabízíme spolupráci při vytváření udržitelného nositelného umění. Jedním z našich cílů je informovat veřejnost, co je součástí materiálu a designu jejich oděvů.“ K tomu slouží informativní videa. Oba vítězové se shodují na tom, že právě platforma Red Carpet Green Dress jim může pomoci zviditelnit vlastní práci a vize ekologicky neutrální módy. 
Vítězství oběma návrhářům přenese finanční ocenění, mentoring s CEO Samatou Pattinson a zakladatelkou Suzy Amis Cameron a jejich vítězné návrhy se vyrobí a následně objeví v rámci galavečera Red Carpet Green Dress Pre-Oscars Gala. Kdo si je oblékne? Na to si budeme muset ještě pár měsíců počkat.