Vogue Daily

V dílně Salvatore Ferragamo: Jak vzniká udržitelná podoba slavné kabelky?

Legendární kabelce Top Handle, kterou navrhla Fiamma Ferragamo už v 90. letech, se na oslavu letošního Dne Země dostává nové, udržitelné podoby z korku.
Není těžké uhodnout, co učinilo kabelku Top Handle od Salvatore Ferragamo tak populární. Její design je jednoduše chytrý. Elegantní, přitom funkční, a čím o ní zájem v průběhu let rostl, tím více se jí dostalo podob. Ta poslední stojí za pozornost obzvlášť, má certifikát ISO 14067, což – pokud tápete ­– značí její uhlíkovou neutralitu. Podívejte se, jak vzniká.
Existuje v pouhých 500 kusech coby součást kolekce Creations, která vychází z archivů Salvatore Ferragamo a oživuje nejoblíbenější dámské i pánské modely značky. Earth Top Handle, jak se udržitelná variace na ikonickou kabelku jmenuje, je vyrobená z korku, který jí propůjčuje uvolněný vzhled a nezvyklou texturu. Především má ale certifikát FSC, takže při jeho produkci nedochází k poškození stromů. Podšívka kabelky je pak ušita z čistého lnu, ten je stejně jako korek biologicky odbouratelný. Nit k prošívání tvoří 100% recyklovaný polyester, použité barvy jsou na bázi vody. Vypadá takhle kabelka budoucnosti?
Foto: Courtesy of Salvatore Ferragamo
Kabelka Earth Top Handle od Salvatore Ferragamo
Foto: Courtesy of Salvatore Ferragamo
Kabelka Earth Top Handle od Salvatore Ferragamo