Vogue Daily

První vydání Vogue ke stažení zdarma

Vogue byla vždy útěkem do světa snů. A právě nyní, kdy to nejlepší, co pro sebe i ostatní můžeme udělat, je zůstat doma, budeme rádi, pokud díky ní na chvíli zapomenete, co se děje venku, a zasníte se.
Špatných zpráv je dost. Kdo může, ať pomůže těmi dobrými dorovnat stav.
Rozhodli jsme se vám nabídnout československou Vogue ke stažení zdarma, a to rovnou tu první. Stačí vyplnit krátký formulář na konci textu.
Foto: Bronislav Simoncik

První vydání

V pátek 17. srpna 2018 bylo horko na padnutí od samého rána. Jako každý jiný den se redakcí nesla vůně Eau de Citron Noir od Hermès. Ale nebyl to den jako každý jiný a nejde na něj zapomenout. Ten den totiž byla v Česku a na Slovensku poprvé v historii k dostání naše vlastní edice Vogue. V redakci zvonily telefony, ve vedlejší kanceláři se řešila redistribuce. Bylo nutné rozvést magazín z menších měst do větších, kde se na něj stály fronty, v mnoha případech už marně. Vyprodal se ještě před obědem.
Radost ve vzduchu by se dala krájet. Aby ne. Přípravám vydání jsme se věnovali několik předchozích měsíců, dnem i nocí. Každý člen redakce v průměru naspal necelých šest hodin, což mi nyní připadá s podivem. Nevzpomínám si, že by někdo z nás v té době spal tak dlouho, asi jsme do průměru započítávali i psy. Zato si vzpomínám na nespočet kávových koleček obtisknutých, no, tak nějak na všem. Dohromady jsme vypili na 200 litrů kávy.
Ještě než číslo vůbec vyšlo, dokonce ještě dřív, než jsme sami znali jeho finální podobu, už jsme z různých stran slýchali, že ho/nás lidé nenávidí. Někteří s námi dokonce odmítli spolupracovat – prý aby nepodporovali módní průmysl.
Tomu prvnímu jsme nerozuměli. To druhé jsme dokázali pochopit. Proto jsme se od samého začátku snažili s Vogue bojovat za lepší budoucnost. Už první číslo muselo být unikátní, žádná kopie ostatních edic.
Mnohé, kteří ten den magazínem listovali, jistě překvapilo třeba to, že se v čísle dalo napočítat přes dvacet top modelek, ale jen jedna herečka, a ještě k tomu ve vedlejší roli. Jana Plodková. Jestlipak ji najdete? Nápověda: Hledejte v senzační story od Michala Pudelky, jejíž focení – to jen tak mimochodem – trvalo 51 hodin (během tří dnů!) a vystřídalo se během něj 37 lokací.
První vydání, které si dnes můžete stáhnout zdarma, mělo být příslibem lepších zítřků. Ostatně jako kterékoliv další. Na kolik se nám to dařilo a daří, už posuďte sami. 
Příjemné snění.
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů v souladu se Zásadami zpracování.