Vogue Daily

Co odhalil nový dokument Selena Gomez: My Mind & Me?

Nový dokumentární film, který mapuje šest let života jedné z nejsledovanějších popových ikon současnosti, měl před týdnem premiéru. Co v něm vyšlo najevo?
Když bylo Seleně Gomez, rodačce z Texasu, pouhých deset, začala účinkovat v dětském seriálu Barney a jeho přátelé. V roce 2004 ale v jejím životě nastal zlom, protože ji objevil Disney Channel. V šestnácti letech pak už platila za celosvětově známou zpěvačku a léta na výsluní vedla k opojné slávě, nabitým koncertům a hitům jako Love You Like A Love Song (který jen na YouTube zhlédlo více než půl miliardy lidí). Nevyhýbaly se jí ale ani hlavní role v romantických komediích — A zase jedna Popelka (2008), Monte Carlo (2011). 
Letos za své první celošpanělské album získala nominaci na Grammy a také je nominovaná na Emmy — za roli v seriálu Jen vraždy v budově (Only Murders in the Building, 2021), kde hraje po boku Steva Martina, Martina Shorta i modelky Cary Delevingne. Přitom v osobním životě musela překonat zásadní obrat...
V dokumentu se svěřuje o velmi intimních věcech a do detailu popisuje, jaké to je žít s bipolární poruchou, která jí byla diagnostikována v roce 2019. „Nevadí mi, že jsem se stala hlasem pro lidi s duševním onemocněním, protože to je i můj život a část toho, kým jsem. Chci, aby to pro lidi začalo být komfortní,” svěřila se zpěvačka v jednom z rozhovorů. 
Foto: Getty Images
Selena Gomez a režisér Alek Keshishian na premiéře dokumentu Selena Gomey: My Mind And Me
Kamery během natáčení dokumentu Selenu doprovázely i v období zrušení jejího turné a následné dvouleté pauzy, kdy odcestovala do Keni za charitativní prací. Ukazují i její výlet do Bílého domu, kde mluvila o výuce duševní hygieny na základních školách. Film prozrazuje i to, jak prožila pandemii. 
Zpěvačka, herečka a zakladatelka kosmetické značky The Rare Beauty se mimo jiné vyjadřuje k rozchodu s Justinem Bieberem. „Cítila jsem se tím vztahem pronásledovaná, nikdo to nechtěl nechat být,” říká. „Mám pocit, že jsem musela zažít ten nejhorší heartbreak, abych mohla konečně zapomenout. Myslím, že se to tak muselo stát, a nakonec to byla ta nejlepší věc, která se mi kdy přihodila.”
Pro americkou Vogue se navíc svěřila, že ve filmu najdete momenty ve kterých se sama stydí za své pocity z minulosti. „Například na začátku, když mluvím o svém těle. Brečím, když nad tím přemýšlím, protože mi vadí, že jsem na tom byla psychicky tak mizerně. Jsem ráda, že jsem to překonala, ale láme mi to srdce, když se na to dívám.”
Premiéru dokumentu Selena Gomez: My Mind & Me, který režíroval Alek Keshishian, už zpěvačka stihla oslavit na pyžamové party se svojí kamarádkou Nicolou Peltz Beckham. 
Snímek si můžete pustit na Apple TV+.