Vogue Daily

#MyLifeWithPorsche: Nahlédněte do světa popové ikony Dary Rolins

Zůstat v showbyznysu tak dlouho, a tak dlouho jím hýbat s relevancí poplatné době chce odvahu vzpomínat i chuť zas a znovu začínat. Zůstat na místě znamená vzdát se, držet se tempa srdce při ranním joggingu naopak získávat novou sílu. „Stále je co dělat. Chtěla bych překlopit svoji značku do jiných souvislostí a třeba přijde i nová hudba. U mě je to nastavené tak, že zatím nejsem limitovaná. Do momentu, kdy budu mít co říct, budu pracovat na všem, co mě baví. Miluji svoji svobodu,“ říká Dara Rolins. Touží po inspiraci, kterou sama předává. Sdílí hodnoty, co sama vytváří. Proto se představuje v dalším dílu projektu, v němž Vogue Czechoslovakia ve spolupráci s Porsche uvádí úspěšné ženy mnoha profesí. Inspirujte se příběhy těch, které se odvážily snít a za svým cílem si jít.  
Kdo určuje hranice hudebního vkusu? Jen ti, co chtějí, protože se rozhodnou využít svůj talent a potenciál naplno. Dara Rolins se stala symbolem nejen progresivní pop-music, ale také tvůrčího odhodlání proměňovat segmenty svých písní i osobnosti v kontextuální a inspirativní dílo. „Baví mě dělat věci, které třeba ani nebudou tolik úspěšné, ale budou naprosto popisovat mě a můj charakter,“ tvrdí. Popisuje tak svoji cestu za úspěchem, kterou dláždila nekompromisní odvahou a osobitým přístupem bez kompromisů. 
Foto: Jakub Gulyás
Dara Rolins
Porozumět poselstvím doby a snažit se je realizovat nejen v hudbě vyžaduje výjimečnost, zároveň však obrovskou dávku upřímnosti a kuráže. Chce to rozhodného umělce s otevřenou myslí i srdcem. Když se to vše spojí, vzejde z obyčejného člověka vedoucí osobnost. Zkušená hudební umělkyně, podnikatelka, múza a matka Dara Rolins si vybrala elektrický model Taycan Turbo, protože ví, že je třeba neustále jít vpřed. 

Jaký pocit máte z řízení? 

Je to jen můj čas a já jsem kočovník, já v autě žiju. Ale pro mě je to i relax, vyjet na dálnici a pustit si hudbu. 

Ale ani život hudebnice není vždy jen o hudbě, ne? 

To ano, jsem především matka, což mnohdy znamená taxikářka. Vozím svoji dceru na kroužky, do školy. Snažím se s ní trávit hodně času, protože ona je opravdu jediný člověk, co mi dokáže vykouzlit úsměv, i když se na ni jen tak dívám. 

Co na sobě máte ráda?

Že jsem perfekcionista, dotahuji věci do konce. Nikdy nad ničím jen tak nemávnu rukou, protože mě baví to, co dělám, a i se přitom cítím být nejvíc sama sebou. 

Kdy je Dara skutečnou Darou? 

Často také na jevišti, avšak když zpívám, tak to se dokážu přenést do úplně jiné dimenze. Já jsem na sebe pyšná, protože všechno, co dělám, dělám poctivě, s láskou a dlouho. A s tím souvisí tím pádem i to, že to dělám dobře. 

Je pro vás ještě něco výzva? 

Ač se to nezdá, nacházím se teď v half-time svého života a řekla jsem si, že je důležité trochu poodstoupit a udělat něco významného, tak jsem se rozhodla pro velký koncert v 02 aréně. Myslím, že každý umělec si jednou za čas zaslouží takovou velkou venue, aby si potvrdil, že mu to stále jde. 
Text vznikl ve spolupráci s   PORSCHE PRAHA.