Hudba

Jazz ve městě. Fendi uvádí streamovaný koncert z New Yorku

Módní dům Fendi představuje nejnovější koncert ze série Renaissance – Anima Mundi, který se uskutečnil ve spolupráci s uměleckou školou Juilliard School.
„Ve Fendi jsme se rozhodli poskytnout umělecké škole Juilliard smysluplný dar, protože obdivujeme nejen oddanost studentů, kteří se vypracovali až na takovou úroveň, že byli přijati na tuto věhlasnou školu, ale zároveň jsme stejně jako oni posedlí řemeslem a uvědomujeme si, nakolik je umění oporou celé společnosti,“ uvedl předseda a generální ředitel Fendi Serge Brunschwig. 
Po představeních s mistrovskými díly vážné hudby v Říme, Šanghaji, Tokiu a Soulu se módní dům rozhodl pojmout pátý koncert z řady Anima Mundi trochu jinak a poukázat na talent mladých jazzových hudebníků. 
Foto: Courtesy of Fendi
„Myšlenka, která se za Anima Mundi skrývá, vznikla v Itálii během nejtemnějších dnů pandemie jako zdroj naděje a důvod k oslavě. Poprvé se umělci sešli v našem římském sídle v době letního slunovratu a zahráli Vivaldiho Čtyři roční období. Nyní, o šest měsíců později, studenti umělecké školy Juilliard hrají spolu poprvé v New Yorku u příležitosti začátku nového roku, který s sebou rovněž nese naději pro celou společnost,“ uvedla umělecká ředitelka Fendi pro doplňky a pánskou kolekci Silvia Venturini Fendi.