Hudba

Alba roku 2020, která jste možná opomenuli

Vzhledem k tomu, že většina z nás teď tráví čas doma v izolaci, jsou playlisty dělané na míru nezbytné. Představujeme šest alb roku 2020, která si pouštíme pořád dokola.

The Weeknd – After Hours

Pokud toužíte po navození melancholické nálady spíš než po útěku na druhý konec světa, je pro vás tento kanadský zpěvák jasnou volbou. Jeho čtvrté studiové album nazvané After Hours v sobě prolíná songy o odpuštění (Alone Again), ale také jeho typické zaměření na drogy a sex (Heartless, Escape from LA). Nechybí ani osmdesátkové popové hity (Blinding Light, In Your Eyes) a experimentální Save Your Tears. 

Megan Thee Stallion – Suga

Léto 2019 patřilo této 25leté rapperce z Texasu. Hit Hot Girl Summer, na kterém se podíleli Ty Dolla $ign a Nicki Minaj, hrál ze všech stran. Megan se dokonce dostala na prestižní seznam časopisu Time 100 Next List a podepsala kontrakt s nahrávací společností Roc Nation. Ani letos to nevypadá, že by se zastavila. Za sebou už má spolupráci se zpěvačkou Normani, zazářila na obálce časopisu Rolling Stone a vydala album Suga. Na produkci se podíleli i Timbaland a The Neptunes. Deska je tak jako stvořená pro ty, kteří chtějí trávit čas v posteli – skladba Captain Hook je neskutečně sexy. 

Allie X – Cape God

Kanadská popová zpěvačka a skladatelka Allie X (vlastní jménem Alexandra Hughes) vás vezme do vlastního světa, ze kterého nebudete chtít odejít. Úvodní skladba Fresh Laundry z druhého studiového alba Cape God je o lidech, kteří si nepřejí nic víc než zapadnout. Perfektní social-distancing songy jsou Party People a Life Of The Party. Podivně dekadentní, zároveň plné smutku. 

J Balvin – Colores

Pokud si chcete zlepšit náladu, není nic lepšího, než naladit songy J Balvina z jeho nového alba Colores. Každá z 10 skladeb je pojmenovaná po jedné barvě od šedé po růžovou. Jedná se o šesté sólové album kolumbijského zpěváka, který byl pátým nejstreamovanějším mužským umělcem na Spotify s 54 miliony posluchačů měsíčně. S dobou přehrávání necelých 30 minut je deska perfektním zvukovým doprovodem pro domácí cvičení. 

Grimes – Miss Anthropocene

Album vydané v únoru je ekologickým manifestem. V karanténě teď možná pochopíte jeho význam. 32letá kanadská superstar vás vezme na opojnou cestu po nejrůznějších podobách popu, od pulzujících songů Darkseid a Delete Forever po cyberpunk 4ÆM.