Hudba

Justin Bieber odkrývá Vogue skryté symboly svého tetování

„Jsem beznadějný romantik,“ svěřil se v rozhovoru pro Vogue Justin Bieber, který minulý pátek vydal své šesté studiové album Justice. Kromě hudby nevynechal ani další témata, jako je víra, duševní zdraví a především nám odkryl význam svých tetování. 
Foto: Joe Termini
Justin Bieber
Bieberova láska k tetování není žádným tajemstvím, přesto moc lidí netuší, jak moc důležitou roli v jeho životě hraje. Na trupu má vytetovaný název čtvrtého alba, Purpose, na krku a pravé paži houslový klíč a japonský znak kandži znázorňující hudbu. Přestože mnohdy symbolizují jeho kariérní vývoj, pro Biebera jsou daleko důležitější sentimentální obrazce. 
„Medvěd, kterého jsem si nechal vytetovat, když jsem byl na Novém Zélandu, představuje odpočinek,“ říká o obrázku pod pravým ramenem. „Je drsný a odolný, ale přes zimu hibernuje, což je také důležité. Lidé se pořád za něčím honí a nemají skoro žádný odpočinek, což z nás dělá ve výsledku vyčerpané a unavené bytosti.“ S neúprosným tempem má Bieber své zkušenosti, i když právě to se snažil v posledních měsících změnit. Poté, co rok 2020 úspěšně zakončil vyprodaným live koncertem v hotelu Beverly Hills v LA, si společně s manželkou Hailey zaletěli na Havaj. Tam také vznikly fotografie, které právě vidíte, a Bieber si udělala čas i na pár slov o svém tetování, o kterých mluví jen zřídka. 
„Bang Bang mi vytetoval srdce lva, které symbolizuje odvahu a sílu; mám hrozně rád i ptáka na krku od tatéra Dr. Woo. Přináší poselství, abych byl vděčný za dary, které mi bůh nadělil, a povznesl se nad všechny pomluvy.“ Také kříž uprostřed hrudi je symbolem jeho víry. „Upomíná na vše, co Ježíš musel vytrpět, aby napravil všechny naše hříchy.“ 
„Růže na krku, také od Dr. Woo, mi pak připomíná, že i když nejsem dokonalý, krása ze mě přesto vyzařuje.“ Vzhledem k tomu, že tématem alba Justice je právě laskavost a pochopení, otevírá s ním úplně novou kapitolu své kariéry.