Hudba

Nalaďte se na večer s playlisty od Vogue CS

Prázdninové dny doprovázejí každý čtvrtek večer na našem Instagramu #BedtimeStories. Najdete v nich tipy, které vám nahradí čtení pohádek na dobrou noc a zároveň vám pomůžou navodit noční atmosféru. Protože ruku na srdce – kdo neusíná s telefonem v ruce? Součástí jsou i playlisty, které pro naše followers vytvořili čeští a slovenští hudebníci. Který si před spaním pustíte vy?

BEDTIME STORY with Jordan Haj

První playlist v nočním moodu pro #VogueCS připravil Jordan Haj. „Při dělaní nočního playlistu jsem si ale docela rychle uvědomil, že absolutně všechno, co poslouchám, by spadalo více či méně do kategorie #LateNight nebo #BedTime. Tak jsem se spíš pokusil vytvořit playlist nějakýho jednoho specifického večera, ale dalších nejmíň dvacet mých playlistů s další jinou hudbou by se klidně mohly jmenovat stejně,“ dodává k playlistu Jordan. Co si pro vás nakonec připravil?

BEDTIME STORY with Annet X

Další z večerních playlistů pro Vogue CS sestavila ze svých oblíbených songů Annet X. Ta nás v posledních letech těší svou chytlavou taneční hudbou. Nedávno ji dokonce vyšla novinka В ТВОЕМ СТИЛЕ, která je poprvé v jejím v rodném jazyce, ruštině. A její #NightMood? Earl Sweatshirt, Frank Ocean a nebo Kelis.

BEDTIME STORY with Zea

Alžběta Ferencová začínala jako modelka, choreografka a herečka. Minulý rok vstoupila na sólovou hudební dráhu pod pseudonymem Zea a vy si nyní můžete poslechnout její večerní playlist, který se nese v tónech Charlotte Day Wilson, Johna Mayera nebo The Paper Kites.

BEDTIME STORY with tasya

Nepřehlédněte také speciální večerní mix, který pro vás sestavila hudebnice Tasya. „Tento mix odráží sny, které se mi zdály během karantény při pandemii a které byly jako jedna nekončící horečka, při níž nelze oddělit skutečné a fiktivní a dějí se vůbec divné věci; NIVVA recituje pasáže z Červené Karkulky, jsou slyšet zvuky protestů za svobodu Julie Cvetkové a v jeden okamžik se Lyra Pramuk (která bude vystupovat na letošním Lunchmeat Festivalu) přidá ke zpěvu dětského sboru z mého rodného města. V karanténě se mi začalo ještě mnohem víc stýskat po mé domovské zemi a jejím jazyku, i když se tam děly a pořád dějí děsivé věci. Sny se totiž plní, stejně tak ale i noční můry. Přesto jako vždy věřím ve šťastný konec, který pro mě teď znamená začátek nového dne,“ popisuje Tasya svůj mix, který si právě teď můžete poslechnout na jejím Soundcloudu.

BEDTIME STORY with Hasan

Další z playlistů pro Vogue CS připravil mladý rapper Hasan působící v labelu Milion+. Jeho večerní #Mood jsou Gorillaz, A$AP Rocky, ale i Depeche Mode nebo jeho společný song s Calinem. Doporučujeme poslouchat, když nebe spí.

BEDTIME STORY with ktva

Autorkou tohoto playlistu je DJ ktva. Tedy abychom byli přesnější, Kristýna Coufalová pro Vogue CS rovnou udělala vlastní hudební mix či spíše koláž z tracků reflektující bedtime story posledních pár měsíců. „Chaotické myšlenky před usnutím a po probuzení. Korona, šumy a ruchy nekvalitních video callů, virtuálno, souboj sama se sebou a návrat ke kořenům, meditace, radikální změny, samota a smutek, intuice, nejistota, vyprázdněné město a příroda, pocity štěstí, hledání a nacházení smyslu. Balancování 2020,“ popisuje Kristýna svůj mix, který si právě teď můžete poslechnout na jejím Soundcloudu.

BEDTIME STORY with dné

Nenapadá nás lepší večerní hudba než ambient. Právě proto jsme oslovili hudebníka dné, aby sestavil playlist s krásnými melodiemi a beze zpěvu. Nasaďte sluchátka a nechte se před spaním uklidnit tóny Vanessy Amary nebo Green-House.

BEDTIME STORY with Katarzia

Playlist od slovenské zpěvačky Katarzie je stejně jemný jako ona sama. Uklidňující tóny, které se jím prolínají, jsou skvělou volbou na večer. Užijte si Rachel Sermanni, Janu Kirschner nebo Moses Sumney.

BEDTIME STORY with 7krát3

7krát3, který se v civilu věnuje fyzioterapii a jmenuje se Štěpán Hebík, sestavil playlist svých oblíbených #NightMood songů. Najdete v něm třeba Kendricka Lamara, Phila Collinse, ale třeba i českou kapelu HE band. Zanechat pořadí nutné!