Vogue Daily

Kim Kardashian posvětila žhavý a značně kontroverzní trend

Loňský rok se značce Margiela opravdu vydařil: Margiela Tabi šly na dračku. Index Lyst Q3 je označil za nejžhavější trend v oblasti obouvání. Výrazně se o to mimo jiné zasloužila uživatelka TikToku, která obuvi s rozdělenou špičkou udělala masivní reklamu. Boty, které kdysi nosili japonští dělníci, se probojovaly i do šatníku hvězd. Zamilovaly si je například Dua Lipa, Olivia Rodrigo nebo členky klanu Kardashians...
Foto: Maison Margiela/ Darren Gerrish
Kim Kardashian
Fenomenální tabi shoes nesmějí chybět ani na oficiálním seznamu top nezbytností Kim Kardashian. Na pařížské přehlídce Jaro 2024 módního domu Maison Margiela měla na nohou černé sametové boty na podpatku s rozdělenou špičkou — výsledek spolupráce mezi Margielou a Christianem Louboutinem. K tomu si oblékla výstřední černé maxi šaty s menšími oválnými průstřihy. Outfit ještě doplnila masivním kovovým náhrdelníkem posetým drahokamy, který jí obepínal celý krk. Na přehlídku dorazila v doprovodu své matky Kris Jenner, která se pro změnu zahalila do černého kabátu. Pod něj oblékla bílou halenku s nařasenými rukávy, zatímco na ruce si natáhla dlouhé černé rukavice. Na nohou měla výrazné mokasíny, samozřejmě s rozdělenými prsty.
Kim s Jenner ale nejsou prvními z rodinného klanu, kdo se nadchl pro boty, které vyvolávají kontroverze. V lednu 2023 je předběhla Kylie Jenner, když na módní přehlídku značky Margiela dorazila v tabi shoes zdobených kamínky. Na sobě měla modrý tylový kabát s volány, pod kterým ukrývala saténové kombiné v délce mini. Jenner nesměla chybět ani na letošní přehlídce, kde se objevila v dlouhých, přiléhavých šatech s krátkým rukávem, posetých šedými třpytkami — ty sladila s průsvitnými tylovými rukavicemi. Pro tentokrát ale zvolila k outfitu místo tabi shoes bílé lodičky na podpatku, pravděpodobně se opět jedná o spolupráci módního domu s Louboutinem.
Kim Kardashian se však vyjádřila jasně: tabi shoes zařadila mezi své favority.
Článek vyšel v originále na Vogue.com.