Filmy

Pětice hororových novinek na Netflixu

Hororovým filmům se v roce 2019 daří a ani televizní zpracování nezůstávají pozadu. Vogue přináší pětici nejděsivějších představení, které nyní můžete streamovat.
Foto: Netflx
Typewriter

Typewriter

Hindský thriller, který natočil Sujoy Ghosh, je svižný, má atmosféru a je plný překvapivých zvratů. Rozhodně nic pro slabší povahy. Pětidílná show sleduje skupinu ctižádostivých lovců duchů, kteří se vydali prozkoumat strašidelný dům v Goa. Po sérii nevysvětlitelných úmrtí a objevu záhadné knihy se příběh obrátí k nadpřirozenu. Seriál provází zájem na sociálních sítích, nadšené recenze fanoušků po celém světě, a ohlašuje tak novou éru indického hororu.
Foto: Stefan Erhard/Netflix
Dark

Dark

První originální seriál Netflixu v německém jazyce je přirovnáván k Twin Peaks díky nepředvídatelným zápletkám a ohromujícímu pocitu předtuchy. Odehrává se ve smyšleném městě Winden a ústředním bodem je zmizení dítěte a jeho dopad na čtyři rodiny. První řadu, uvedenou v roce 2017, promyšleně stvořili Baran bo Odar a Jantje Friese a stála na vynikajících výkonech Louise Hofmanna a Olivera Masucciho. Druhá řada v roce 2019 stupňuje napětí a noří se hlouběji do myslí postav.
Foto: Juhan Noh/Netflix
Kingdom

Kingdom

Tak trochu drama a tak trochu zombie horor. Jihokorejský hit, který stvořili Kim Eun-hee a Kim Seong-hun, vypráví příběh korunního prince, který bojuje za záchranu své země před morovou ranou. Šest epizod přináší dramatické zvraty a akční scény, které údajně stály více než 1,78 milionu dolarů. Kromě samotné podívané přináší i společenskou satiru, která komentuje vše od moci a politické korupce až po korejský třídní systém.
Foto: Jeff Weddell/Netflix
Chilling Adventures of Sabrina

Chilling Adventures of Sabrina

Kiernan Shipka je jako Sabrina Spellman v nové adaptaci komiksu na Netflixu okozlující. Spolu s tím, jak se vyrovnává se svým původem napůl čarodějnice a napůl smrtelnice, uvidíme také magické iluze, temné rituály a satanské obřady. Výsledným produktem je zajímavě odlehčený horor, který oproti sitcomu s Melissou Joan Hart z 90. let ukazuje vlastní a novou tvář.
Foto: Steve Dietl/Netflix
The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House

Strašidelný duchařský příběh Mika Flanagana je v podstatě rodinné drama mapující nadpřirozené aktivity, které zažívají sourozenci Crainů ve strašidelném sídle. Děj se posouvá mezi rokem 1992 a současností. Zkoumá jejich dětská traumata a události, které je vyhnaly z domova. Skrývají se tu děsivá stvoření, ale nejvíce znepokojující je poznání, že děti nikdy nemohou uniknout minulosti.