Filmy

Zimní outfity v režii romantických hrdinek

Když nevíte co na sebe v teplotách těsně nad nulou, inspirujte se filmovou klasikou.

When Harry Met Sally

Film byl sice natočen v roce 1989, ale styl Sally Albright je aktuálnější než kdy předtím. Někde mezi Annie Hall a „girl next door“ (s velkou buřinkou, schovávající retro trvalou) se nachází ten nejpohodlnější styl pro moderní ženu na každý den.
High waist džíny, silný rolák s copánkovým vzorem, vlněný blejzr a loafery. Meg Ryan je asi jediná žena, která nepotřebuje podpatky k tomu, aby vypadala chic. A když přijde na oslavu Nového roku, kitten heels to jistí.

Carol

Oscarová kostymérka Sandy Powell perfektně přenesla atmosféru padesátých let do filmových kostýmů, a to se všemi ikonickými prvky „dokonalých amerických paniček“, jako jsou tvídové kostýmy a midi sukně s důrazem na vosí pas, červená na rtech a nehtech, vzorně sladěné doplňky a norkový kožich – sen každé dobré hospodyňky. Doba bez fast fashion řetězů, kde každý kus šatníku seděl na míru, byla synonymem elegance.
Ať už se rozhodnete pro sukni áčkového, nebo úzkého střihu, nezapomeňte na hedvábný šátek kolem krku, rukavičky a cat eye brýle.

The Holiday

Když ze slunného LA přiletíte do Londýna (nebo v tomto případě Surrey), čeká vás bezpochyby nelítostný, klimatický šok. Stejně jako hlavní hrdinku Amandu Woods v podání Cameron Diaz. Zrada jehlových lodiček na ledovce je nevyhnutelná, kdo však nevěří, že transformace z „business chic“ na „casual & cute“ je možná bez krveprolití, musí The Holiday přidat do svého seznamu vánočních filmů. 
Učebnicový příklad zimní „makeover“ pro začátečníky a zároveň průvodce nejstylovějšími zimními kabáty. Oddejte se pohodlí mušketýrek a zaprodejte duši kašmíru.
Foto: James Devaney/WireImage
Ze seriálu Sex ve městě

Sex and the City 

Carrie Bradshaw není potřeba představovat. Po zhlédnutí všech šesti sezon jsem dospěla k závěru, že jsou newyorské ženy plně imunní vůči zimě. Lehké midi šaty a letní sandálky s letmo přehozeným kabátem přes ramena vypadají na obrazovce sice perfektně, ale pro mě jsou spíše nejúčinnějším receptem na zápal plic. 
V prvním filmu však Carrie prolomila tabu módního pohodlí, když za zvuků posledních, odbíjejících hodin roku 2007 vykročila do města v jednom ze svých nejzáhadnějších a zároveň nejkomfortnějších looků v historii Sexu ve městě. 
(Skoro) obyčejné pyžamo by sice na ulicích světové metropole nevyvolalo žádné veřejné pohoršení ani obdiv, avšak ikonický vintage kožich, perly a třpytivý čepeček dodaly celému outfitu retro twist, který by dokázala vymyslet jen božská Carrie. 
Pozor, pouze pro pokročilé fashionisty!   

Bridget Jones Diary

Malé, komorní oslavy Vánoc mám nejraději. Nepotřebuji velké sešlosti, stačí jen dva nejvěrnější muži: Ben a Jerry. Povinný dress code: hedvábné pyžamo a peřina místo kardiganu.
Pokud se však odhodlám vyjít mezi lidi, call me Bridget! Do povinné výbavy každých Vánoc tedy patří alespoň jeden sváteční svetr, nejlépe se sobem či sněhulákem, jedna minisukně (podle Daniela Cleavera „neexistující“), černé kozačky a chlupatý oversize zavinovací kabát, pod který schováte veškeré důkazy o vánočním přejídání. Nezapomeňte stahovačky a hlavně si nežehlete vlasy!