Filmy

Sex, drogy a Zendaya: startuje nový seriál Euphoria

Dnes vypouští HBO na dráhu jednoho ze svých nadějných koní. Seriál, který vás nenechá v klidu, ať jste bezdětní, nebo stejně staří jako rodiče hlavních hrdinů. Seriál, kde drogy nejsou pro mladé stigmatem, ale denním chlebem. Seriál, kde lásku nahrazuje chemie a tělesno. Euphoria přináší nový pohled na úzkosti teenagerů i tolik talentovanou hlavní hvězdu Zendayu. Produkováno samotným Drakem.
Foto: HBO

Chceš si o tom promluvit?

Kde jsou ty časy, kdy se ke konzumaci alkoholu (dvou skleniček) ve svých šestnácti letech šel sám a dobrovolně vyzpovídat Brandon za otcem do obýváku. A Dylanova závislost na alkoholu je také známější než všechny odborné publikace dohromady. Byla to právě devadesátá léta, kdy se v seriálu Beverly Hills 90210 objevila zmínka o alkoholu a drogách u teenagerů, a i když problematické téma scenáristé tehdy poněkud škrobeně uchopili a (pouze) lehce naznačili, věděli jste, že návykové látky nic dobrého nepřinesou. Jenže to všechno už dávno není pravda.
Nyní se píše rok 2019 a pohled šestnáctiletých Američanů na svět se změnil o 360 stupňů. Větší očekávání, silný tlak okolí i sociálních sítí. Snadnější dostupnost čehokoliv. A o to větší krutost, nerespekt a prázdno. Jen za cenu pár minut temna a klidu. Sexuální experimenty střídají ty s alkoholem a drogami. Na první pohled se vám může servírovat příběh, který vidět nechcete, protože proč sledovat někoho, kdo se vědomě ničí, že?

Teen drama bez předsudků

Nový pětidílný seriál Euphoria se právě v pilotním díle odpichuje od všech těchto témat. A když se nenecháte zastrašit předsudky o znuděných teenagerech, nabídne se vám podívaná, která by měla nejen zastrašit, ale i poodhalit jejich pohled na život. Bude vás Zendaya v hlavní roli Rue vracející se z odvykačky štvát? Anebo se s pozorností zaměříte na Jules, novou spolužačku, o které nikdo nic neví? To nezjistíte, pokud se nezačnete dívat a nenecháte se unášet na této vlně euforie.