Filmy

Nové vánoční filmy, které i ze zarytého Grinche vykouzlí milovníka svátků

Kýč jako bič? Ale jistě! K vánoční atmosféře vždy trocha toho třpytivého nevkusu patří, a to i přesto, že máte doma minimalistickou výzdobu. A protože jsme vám již servírovali osvědčené filmové vánoční klasiky, tentokrát jsme se zaměřili na zbrusu nové filmy, které vás trochu pohladí po duši, hodně pocuchají bránici od smíchu a stoprocentně vrátí zpět do dětství. Pohodlně se tedy usaďte, nalijte si vaječňák nebo horké jablko, vánoční přehlídka těch nej vánočních snímků roku 2023 začíná.
Foto: Universal/Getty Images
How The Grinch Stole Christmas

Genie

Za vším hledej ženu, anebo spíš džinu? Pohádková komedie, která vás zavede do vánočního New Yorku, přesně takového, jak ho máte rádi. Bernard (Paapa Essiedu) zrovna prochází odloučením s ženou a dcerou, protože pro pracovní vytížení zapomíná na rodinu. A když při úklidu opráší starou šperkovnici a vypustí džinu z lahve (Melissa McCarthy), je nad slunce jasné, že se rozjede pořádná jízda, při níž půjde o hodně. O rodinu především. Budete se smát, ale i plakat dojetím. Tenhle film si darujte pod stromeček.

Family Switch

Snímek, který v češtině nese název Rodinná rošáda, slibuje komedii, kde se přes noc stanou z rodičů děti a z dětí zase jejich rodiče. Ano, vyměnění těl. Zdá se vám to jako pitomost? No, nebudeme vám to vyvracet, ale pokud máte za sebou ubíjející maraton shánění dárků, večírky s lidmi, které ani neznáte, a také řadu vystoupení svých dětí, není nad to si jednu takovou šílenost dopřát, klidně se svými ratolestmi. Tahle rodinná komedie vás bude bavit celých 101 minut.

EXmas

Zapomeňte na Gossip Girl, Leighton Meester se vrací v romantické komedii se sice naprosto předvídatelným scénářem, ale to jí s úsměvem odpustíte už jen proto, že jejího EX hraje Robbie Amell. Strávit svátky u rodičů společně se svým ex nechce asi nikdo z nás, a této dvojici se to přihodí. A budou se zde řešit spory minulé s humorem, samozřejmě za asistence doslova všech. Lehká zábava s podkresem lásky, ideálně pro ty, co se aktuálně nerozcházejí. Anebo naopak?

Chrismas as Usual

A nyní se přesuneme do Norska. Jak to asi vypadá, když se střetnou indické a norské vánoční tradice? Na to se můžete podívat ve filmu s českým titulem Vánoce jako obvykle. Thea přivede svého indického přítele do rodiny na vánoční svátky, čímž se rozpoutá neuvěřitelný střet dvou rozličných kultur. Zábavné, roztomilé i poučné.

Candy Cane Lane

Co by to bylo za doporučení, kdyby alespoň v jedné z těchto komedií nehrál Eddie Murphy? Dotáhněme tato vánoční klišé k dokonalosti a pojďme se podívat na příběh otce, který toužil za každou cenu vyhrát soutěž ve zdobení domů, jenže naletěl jedné elfce. Rodinná akční podívaná má především dobré speciální efekty a jistě zaujme i ty, které místo romantických filmů přitahují spíš ty akční.