Filmy

Timothée Chalamet jako příští Willy Wonka 

Pro všechny fanoušky slavného fantasy příběhu „Karlík a továrna na čokoládu“ máme báječnou zprávu: Chystá se nové filmové zpracování, v němž tentokrát zazáří šarmantní a na Oscara nominovaný Timothée Chalamet. Stane se tak třetím hercem, který postavu z britského románu Roalda Dahla ztělesní na velkém plátně. 
Už v roce 1971, sedm let po vydání originální knihy, ztvárnil postavu v úplně prvním zfilmování Gene Wilder. Symbolický klobouk v roce 2005 získal Johnny Depp a štafetu nejnověji převezme charismatický pětadvacetiletý herec z New Yorku. Dokládá to fotka z natáčení, kterou se nedávno pochlubil na svém Instagramu. Film, jehož premiéra je naplánovaná na rok 2023, nese název Wonka a zachytí příběh svérázného a tajemného Willyho Wonky ještě před tím, než legendární továrnu na čokoládu stvořil. 
Mimo filmová zpracování byla postava charakterního zakladatele čokoládové továrny adaptovaná i do opery. Možná právě Wonkův kostým a celkově magické zpracování scénografie příběhu představuje pro diváky takovou pastvu pro oči, i když v tomto případě je možná výstižnější anglická fráze „eye-candy“. Například sametový kostým pro Johnnyho Deppa, u nějž se italská kostýmní návrhářka Gabrielle Pescucci rozhodla pro purpurově červenou barvu namísto švestkově fialového, byl jednou z věcí, jež snímku zajistily příval nominací na Oscara.
Film Wonka nejspíš nabídne nové barvy. Podle fotky, kterou Chalamet sdílel, to totiž vypadá, že na hlavu namísto Deppova výstředního černého nasadí elegantní hnědý klobouk. Tajemství, jak se z Willyho Wonky stal nejúspěšnější výrobce čokolády a jak se k ikonickému obleku tento excentrický hrdina vlastně dostal, režisér Paul King ve svém filmu určitě vysvětlí. A když si navíc připočtete Chalametův výjimečný cit pro módu, už teď se dá předpokládat, že minimálně po vizuální stránce bude film geniální.