Filmy

Lady Gucci v podání Lady Gaga: podívejte se na první trailer

Lady Gaga, Gucci, vražda, móda, Černá vdova. Vidíte nějakou spojitost? Pokud ne, Ridley Scott, režisér úspěšných snímků Vetřelec, Blade Runner, Gladiátor nebo Hannibal, rozhodně ano. 
Ridley Scott se rozhodl přivést na filmová plátna příběh plný chamtivosti, luxusu, sexu, zrady, nenávisti a vraždy, který ve světě módy nemá obdoby. Nejste si jistí, jaký příběh máme na mysli? V roce 1995 byl v Miláně zavražděn Maurizio Gucci, vnuk zakladatele slavné italské značky a poslední dědic rodinného impéria. 
Maurizio byl zasažen třemi ranami na cestě do kanceláře a na místě zemřel. Itálií vražda otřásla, poprava člena italské elity přímo v elegantním Miláně veřejnost šokovala. Jak se později ukázalo, střelce si najala jeho exmanželka Patrizia Reggiani. Celý svět divoce spekuloval o motivech činu. Patrizia mohla mít důvodů víc, žárlila na mladší milenku a nenáviděla Maurizia za to, že ji opustil. Nedokázala se přenést přes skutečnost, že se měl Maurizio znovu oženit, jiná žena by se tak stala paní Gucci a vzala jí moc, pozici a peníze, na které si dělala nárok. Zároveň nedokázala bývalému manželovi prominout, že přišel o rodinnou firmu, se kterou byla spojována a na jejímž image si velmi zakládala. Být Gucci bylo její identitou, i po propuštění z vězení vyjádřila touhu vrátit se do této společnosti a podílet se na jejím vývoji. 
Foto: Getty Images/Michael Tran
Lady Gaga
Patrizia byla odsouzena ke 29 letům vězení a v médich napříč celou Itálií si vysloužila novou přezdívku. Z Lady Gucci se stala Black Widow, Černá vdova. Patrizia je v současné době na svobodě, díky vzornému chování byla propuštěna předčasně.
Lady Gucci neztvární nikdo jiný než Lady Gaga, která tak dostane možnost představit se jako italská vražedkyně a ukázat herecký talent v trochu jiném světle. 
Gaga naposledy zazářila po boku Bradleyho Coopera ve filmu Zrodila se hvězda, který jí vynesl nominaci na cenu pro nejlepší herečku a zároveň přinesl Oscara za průvodní píseň Shallow. 
Spolupráci si Ridley Scott a Lady Gaga vyzkoušeli v menší míře již v roce 2012, kdy režisér produkoval reklamní spot představující zpěvaččin parfém Fame.
Snímek House of Gucci, v němž se kromě Lady Gaga objeví také Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons či Al Pacino, má premiéru naplánovanu na 24. listopadu 2021, pokud vás příběh zajímá a nemůžete se už nyní dočkat, přečtěte si knihu The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed od Sary Gay Forden, na základě které scénář vznikl.