Filmy

Kaia Gerber si v dobovém dramatu zahraje manikérku z Palm Beach

Supermodelka kráčí ve šlépějích své matky a dál zkouší štěstí před kamerou. 
Foto: Apple TV+
Kaia Gerber
Stejně jako Cindy Crawford v 90. letech, tak i její dcera Kaia Gerber pokukuje po herecké kariéře. Přijala roli v seriálu Apple TV+ inspirovaném románem z roku 2018 Mr. and Mrs. American Pie od Juliet McDanie. Jeho příběh se točí kolem Maxine Simmons, ženy v domácnosti, která se snaží proniknout do vyšší společnosti. Může se zdát, že své kroky k proměně z modelky na herečku činí pod vlivem vztahu s hercem Austinem Butlerem, ale toto rozhodnutí jejich lásce předcházelo.
Stejně jako v případě Kim Kardashian, i Kaiu prosadil v Hollywoodu Ryan Murphy, když ji obsadil do American Horror Stories už v roce 2021. Nejdříve si zahrála úlohu Ruby McDaniel, tedy ducha se sociopatickými sklony, a poté Kendall Carr, studentku Harvardu, která se dostane do křížku s mimozemšťany. Objevila se na chvilku také v Babylonu režiséra Damiena Chazelleho, kde hlavní roli získala Margot Robbie a Brad Pitt. Až role v komedii Holky bez zábran pořádně ukázala, že by mohla mít skutečné herecké nadání. 
Foto: Apple TV+
Ústřední postavu Maxine Simmons si v desetidílném seriálu Palm Royale zahraje Kristen Wiig a Kaia se vedlejší úlohou vrací na televizní obrazovky. Palm Royale se odehrává v Palm Beach v roce 1969 (tedy ve stejném roce jako film Tenkrát v Hollywoodu, v němž Butler debutoval jako Tex Watson, člen kultu Charlese Mansona ). V rámci bizarního, ale skvělého hereckého ansámblu (objeví se v něm všichni od Laury Dern po Rickyho Martina, a v rolích jako „lucemburský princ" nebo „tanečnice s kokosovým ořechem" ale i relativně neznámí herci) si Gerber zahraje Mitzi, místní manikérku, která, jak doufáme, bude připomínat Paulette Bonfonté z filmu Pravá blondýnka v podání Jennifer Coolidge.
Foto: Apple TV+
Vzhledem k tomu, že kostýmní výtvarnice Alix Fried, která stojí za filmy Devět dokonalých cizinců a Velké malé lži, má na starosti garderobu, očekávejte kostýmy, o kterých se bude hodně mluvit. O scénu se pro změnu postaral Jonathan Carlos z Westworldu. První tři epizody seriálu se na AppleTV+ objeví 20. března 2024. Teď se přímo nabízí, aby Kaia na román od Juliet McDaniel upozornila v rámci svého vlastního knižního klubu.  
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.