Filmy

Zendaya ve filmu Malcolm & Marie zabodovala i u kritiků. Stane se nejlepší herečkou?

Film Malcolm & Marie provázelo velké očekávání už od chvíle, co Netflix pustil do světa první trailer. Fanoušky okamžitě začalo zajímat, jak se Zendaya, do které se zamilovali v seriálu Euphorie, vypořádá s dospělou rolí Marie ve snímku Sama Levinsona. O to větší pak měli radost, když přímo od filmových kritiků vzešla nominace pro nejlepší herečku. Šestadvacátý ročník Critics' Choice Awards můžete sledovat už dnes v noci.
Skoro dvouhodinové černobílé drama zachycuje okamžik jedné noci, kdy se filmař Malcolm (John David Washington) a jeho přítelkyně Marie (Zendaya) po premiéře vrátí domů a čekají na reakce kritiků. V průběhu večera však začnou vyplouvat na povrch různá tajemství, dialog přerůstá v hádky i mrazivé mlčení a jejich vztah prochází těžkou zkouškou.
Zajímavou roli sehrála i budova, ve které se děj odehrává. Caterpillar House v Santa Lucia Preserve v Kalifornii je jakousi třetí postavou, která jen tiše pozoruje své obyvatele uvězněné v prostoru i času, bez možnosti další interakce. Oba herci tak ze sebe musí dostat maximum, a možná i proto má Zendaya dnes v noci šanci stát se nejlepší herečkou podle odborníků z řad kritiků. Než se dozvíme konečný verdikt, můžete si film pustit (třeba už podruhé) na Netflixu.