Filmy

The New Pope, The King, Doctor Sleep. Tři premiéry, které musíte vidět

Na podzim se těšíme nejen proto, že konečně budeme moct obléknout oblíbený kabát, s prvními chladnějšími dny přicházejí i nejočekávanější filmové a seriálové premiéry. Které podle Vogue CS stojí za zhlédnutí?
Seriál The Young Pope neboli Mladý papež způsobil v roce 2016 senzaci. Paolo Sorrentino nabídl úplně nový, moderní pohled na život ve Vatikánu a mladého papeže, který se občas hravým způsobem snaží vést celý katolický svět. Uplynuly tři roky a je tu první upoutávka na pokračování. V roli Lennyho Belarda se vrací Jude Law a místo nového papeže patří Johnu Malkovichovi.
Od chvíle, co se Timothée Chalamet v roce 2017 objevil na obrazovkách ve filmu Call Me by Your Name (Dej mi své jméno), jeho popularita stoupá vzhůru. Na podzim se vrací s novým filmem The King. Jeho příběh je částečně založen na hrách Williama Shakespeara a vypráví o životě Jindřicha V., který vládl Anglii v letech 1413 až 1422. 
Fanoušky Stephena Kinga a The Shinning (Osvícení) určitě potěší pokračování geniálního díla Stanleyho Kubricka. Třicet let poté, co se otec pokusil zabít svou rodinu, dospělý Danny Torrance stále doufá, že se mu podaří zapomenout na události minulých let, a snaží se potlačit své výjimečné schopnosti alkoholem. Ty se však začnou probouzet s novou silou, když začne pomáhat v newyorském hospici. V hlavní roli skvělý Ewan McGregor.