Vogue Daily

VOGUE editorial: Nový duch doby, nová povaha lidí i věcí. Nová spiritualita. Nová nemateriálnost

Téma nového vydání VOGUE CS jsme nevybrali náhodou. Jelikož v předchozím čísle jsme se navraceli ke svým kořenům, obraceli se dovnitř sebe, nechtěli jsme se zbrkle vrátit na povrch. Když už jsme se vydali na cestu introspekce, proč si nenajít další čas na zpřítomnění, zklidnění a pokus dotknout se něčeho, co nás přesahuje? Duchovního, ezoterického, magického – ať tyto energie, síly a souvztažnosti budeme nazývat jakkoli, nelze je ignorovat. I ti největší popírači s nimi mají nějakou zkušenost, jenom si ji nikdy nepřiznají. Nemohou ji totiž racionalizovat. Rozum jim blokuje vnitřní senzory. Osobně jsem vůči věcem mezi nebem a zemí otevřená, i když do kostela ani synagogy pravidelně nechodím, karty si vykládám jen výjimečně a u léčitele nebo věštkyně jsem doteď nikdy nebyla. Nejvíc se blížím definici fatalisty. Nejsem v tom natolik extrémní, abych věřila, že ať se snažím míň, nebo víc, ať udělám cokoli, o všem stejně rozhodne osud. Kdyby takovýto výklad byl negativem fotografie, vnímám osudovost spíš jako pozitiv. Když nechám energie působit, když do něčeho vložím kus sebe, má to nějaký efekt a věci, lidé i okamžiky se osudově propojí. Navíc díky synergii tímto na pomyslné hodnotové spirále poskočí výš. Není náhoda, jaké lidi ve svém životě potkávám, jaké detaily světa vnímám. Ale chce to trénink, neupozaďovat svůj vnitřní hlas ani intuici, aktivovat svoje třetí oko a pozvednout každodenní pohled od všeho přízemního.
Proto jsme toto vydání časopisu VOGUE Czechoslovakia připravovali jako malou společnou seanci s vámi, čtenáři.
Jak zaznívá v článku o jedné z nejpřednějších českých umělkyň Magdaleně Jetelové, „The Essential Is No More Visible“ – to zásadní už přestalo být vidět. Stále ale existuje, je tu mezi námi. Pojďme ho hledat v módním editorialu Malka, který vznikl na základě hlubotiskových fotografií Karla Plicky ze začátku minulého století, v rozhovoru se zpěvačkou a bojovnicí za ženská práva Angélique Kidjo, v textu o současné hudbě jako spirituálním prostředku, v online tarotovém seriálu Spirit, který jsme svěřili Francesce Kolowrat a v tomto čísle má entrée. Smysly zklidníme v Červeném kostele v Olomouci, kde jsme fotili kompozice předmětů, do chrámu se podíváme i prostřednictvím nového parfému Oratorio od Pigmentaria. Zavítáme i do prostor bývalého kláštera Gabriel Loci, kde jsme shromáždili nejmladší a nejslibnější talenty československého modelingu. Měli zrovna lehce rebelskou náladu, což k jejich věku ostatně patří.
Sílu rituálů znovuobjevíme s atypickou floristickou značkou Efemér, dostaneme doporučení na mystické šperky od ukrajinských designérů, ducha vintage nábytku a oblečení vyvoláme spolu se slovenským designérem Borisem Hanečkou a nakonec se nám dostane doporučení na světový design, který je vhodný pro meditaci a rozjímání v klidu domova.
Na samotný závěr můžete nalistovat růžové stránky Curated otevírající sekce VOGUE CS Now, Life a Lab. Nejprve si přečtěte o novinkách, které osobně doporučujeme. Pak si vyšetřete ještě chvíli a dívejte se jen na barevnou plochu stránky. Přestaňte přemýšlet, uvolněte se. Harmonizujete si tím svoji první čakru spojenou s energií, vášní, silou, odvahou, vitalitou a láskou.
Cítíte změnu? My ano.