Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Vogue Daily

Novou haute couture kolekci Gaultier Paris navrhne Simone Rocha

Cindy Kerberová19. 9. 2023
Žhavá zpráva právě přišla z Londýna – Simone Rocha přebírá štafetu hostujících designérů a haute couture kolekci na jaro a léto 2024 pro značku Jean Paul Gaultier navrhne právě ona.
Simone Rocha
Foto: Gabby Laurent
Simone Rocha
Britská návrhářka proslavená snovými, romantickými šaty, perlovými detaily a výraznými siluetami se poprvé pustí na světa haute couture. Mluvčí Simone Rocha to dnes potvrdila v tiskové zprávě s tím, že designérka představí kolekci jaro–léto 2024 na lednovém haute couture fashion weeku v Paříži. 
Rocha na svém instagramovém účtu zveřejnila kytici se vzkazem od Gaultiera: „Gratuluji k vaší přehlídce. A uvidíme se na té příští... v Paříži!!!“ Ke vzkazu legendární couturirér připojil svůj miniportrét v topu s námořnickými pruhy a podepsal se „Jean Paul“.
Rocha je tak další z mladší generace návrhářů, kteří mají možnost pracovat s haute couture ateliérem a přepracovat ikonické prvky jednoho z nejvýznamnější designérů 20. a 21. století, který se s módní scénou rozloučil v lednu 2020 velkolepou oslavou 50. výročí své značky.
Po svém odchodu přišel s myšlenkou, že by Maison Jean Paul Gaultier vyzval různé návrháře, aby interpretovali jeho rozsáhlou a eklektickou tvorbu plnou klíčových prvků jako špičaté korzety, námořnické pruhy nebo punk. Tento koncept se rychle stal klíčovým momentem fashion weeku a značným způsobem podnítil nový zájem o Gaultierův odkaz a vliv na popkulturu. 
Rocha vystudovala Central Saint Martins a rychle se etablovala na módní scéně, kdy její tvorbu začal zastupovat Dover Street Market. Její otec John Rocha je také módní návrhář.