Vogue Daily

Novou haute couture kolekci Gaultier Paris navrhne Simone Rocha

Žhavá zpráva právě přišla z Londýna – Simone Rocha přebírá štafetu hostujících designérů a haute couture kolekci na jaro a léto 2024 pro značku Jean Paul Gaultier navrhne právě ona.
Foto: Gabby Laurent
Simone Rocha
Britská návrhářka proslavená snovými, romantickými šaty, perlovými detaily a výraznými siluetami se poprvé pustí na světa haute couture. Mluvčí Simone Rocha to dnes potvrdila v tiskové zprávě s tím, že designérka představí kolekci jaro–léto 2024 na lednovém haute couture fashion weeku v Paříži. 
Rocha na svém instagramovém účtu zveřejnila kytici se vzkazem od Gaultiera: „Gratuluji k vaší přehlídce. A uvidíme se na té příští... v Paříži!!!“ Ke vzkazu legendární couturirér připojil svůj miniportrét v topu s námořnickými pruhy a podepsal se „Jean Paul“.
Rocha je tak další z mladší generace návrhářů, kteří mají možnost pracovat s haute couture ateliérem a přepracovat ikonické prvky jednoho z nejvýznamnější designérů 20. a 21. století, který se s módní scénou rozloučil v lednu 2020 velkolepou oslavou 50. výročí své značky.
Po svém odchodu přišel s myšlenkou, že by Maison Jean Paul Gaultier vyzval různé návrháře, aby interpretovali jeho rozsáhlou a eklektickou tvorbu plnou klíčových prvků jako špičaté korzety, námořnické pruhy nebo punk. Tento koncept se rychle stal klíčovým momentem fashion weeku a značným způsobem podnítil nový zájem o Gaultierův odkaz a vliv na popkulturu. 
Rocha vystudovala Central Saint Martins a rychle se etablovala na módní scéně, kdy její tvorbu začal zastupovat Dover Street Market. Její otec John Rocha je také módní návrhář.