Vogue Daily

Charitativní pop-up store přinese vše, co budete (nejen) na léto potřebovat ve svém šatníku

Nové i již tradiční značky míří do Prahy, aby v rámci charitativního pop-up představily svou tvorbu místnímu publiku. Na co se můžete těšit, kdy a kde byste neměli chybět? To vše se dozvíte právě tady a teď. 
Košile, top a šortky, HOLY BASE
Do diáře si poznačte datum čtvrtek 1. až sobota 3. 6. 2023, čas 10:00 až 18:00 (první den bude pro veřejnost otevřeno od 13:00), hotel Andaz Prague. Právě tady se bude konat v pořadí již čtvrtý charitativní pop-up store s výběrem oblečení, doplňků a designu z Ukrajiny. Selekci značek tentokrát obohatí ty, které se v Česku prezentují vůbec poprvé. „Organizovat čtvrtý pop-up, a stále dokázat překvapit české publikum nebylo až tak jednoduché. Zamyslela jsem se nad lidmi, kteří pop up v minulosti navštívili. Ptala jsem se sama sebe, co jim tehdy chybělo, jaké značky chtěli vidět nebo jaký typ oblečení koupit,“ vysvětluje organizátorka Teťana Babčuk.

Show up Ukraine, show up yourself

Na co se tedy můžete těšit tentokrát? Hlavním tahákem jsou bezesporu značky Gudu, Eternal, BOBKOVA a Biblioteque Nationale. Vedle těchto konceptuálních módních značek se můžete těšit na spodní prádlo a plavky BLCK Tribe. „Nikdy předtím jsme plavky neměli, a jelikož se jedná o summer edition, myslím si, že to je přesně to, co potřebujeme mít v nabídce,“ komentuje výběr Babčuk. Vedle kostýmů Eternal přijede do Prahy také kolekce značky Holy Base, specializující se na oversized saka a kalhoty z lehkých, maximálně komfortních materiálů. 
Novinkou na seznamu je také Roommate, specializující se na domácí oblečení. „Značka má nádherný koncept, kvalitní materiály a dělá vše pro to, aby se vám chtělo být doma co nejdéle. Pohodlná pyžama se správnými stylingem můžete ale nosit i ven.“
Premiéru v rámci pražského charitativního obchodu bude mít také L'Eskizzo, stříbrné a zlaté šperky Bruá.

Slow fashion, eco-friendly, full of style

Pro všechny, co oceňují udržitelnost a rádi pořizují zejména upcyklované oblečení a doplňky, bude součástí charitativního pop-upu slow fashion brand Selera. „Věděli jste, že i malá visačka s logem na oblečení může dostat jiný osud než jen skončit v odpadkovém koše? Tato značka mě fascinovala svým přístupem k okolním prostředí,“ popisuje organizátorka. Součástí pražského pop-upu budou letní šaty a také mini instalace se zaměřením na to, jak kupovat a nosit módu ekologicky.
Další výrazně ekologicky zaměřenou značkou na seznamu je TG Botanical. „Jako pravá Ukrajinka znám tento brand již dlouho, sleduji ho od začátku a jsem nadšená z toho, že mohu ukázat i českým ženám jejich přístup k estetice, udržitelnosti, svobodě.“ 
Zvykem se již stalo, že v pop-up vedle oblečení, doplňků a šperků najdete také doplňky do interiéru. Na tento sortiment se můžete těšit i tentokrát, protože nebude chybět značka Clay. „Zaujal mě příběh značky a to, že majitelku Clay už od dětství vedla cesta právě k tomuto typu podnikání. Věci, které uvidíte na pop-upu jsou vyrobené s láskou, precizností a pozorností k detailu a jsou naprosto božské,“ vysvětluje Teťana Babčuk.
Vedle zatím největšího výběru oblečení, doplňků a dekoru budete mít možnost se osobně setkat s návrháři a zakladateli vybraných značek a týmem Vogue.

Pár praktických informací na závěr

Pop-up se koná v Andaz Prague, Senovážné nám. 976/31. Hotel má k dispozici přes 30 parkovacích míst, auto můžete snadno zaparkovat i v Palladiu a dojít pěšky. Snadno se sem dostanete také tramvají (zastávka Jindřišská) a metrem (zastávky Můstek, Náměstí republiky nebo Hlavní nádraží jsou cca 7 minut pěšky od hotelu). 
Na místě můžete platit v hotovosti i kartou. Výtěžek z prodeje půjde na pomoc válkou postižené Ukrajině.