Vogue Daily

VOGUE editorial: #ParadiseOnEarth

Milá Liběno,
nikdy nezapomenu na šestý zářijový den roku 2022. Bylo úterý a odpoledne hustě pršelo. Prázdniny skončily, stejně jako letní počasí a pražský fashion week(end). Určitě myslela i na mokrou variantu, blesklo mi hlavou, když jsem mířila do Karlína na přehlídku Tvojí kolekce nazvanou INSIDE 23. Stěrače auta přetrhávaly provazy vody, které se valily z nebe. Na pozvánce stálo, že se prezentace koná na střeše banky. Má střecha střechu? Ale nevěřím, že bys zrovna Ty ponechala něco náhodě.
Sdílíme spolu stejnou adresu a jeden z nejhezčích výhledů na řeku. Pokaždé když vstávám, koukám z okna a přemýšlím, v jaké fázi své ranní meditace se asi nacházíš. Tvrdíš o sobě, že máš monkey mind, ale pravda je taková, že neznám nikoho systematičtějšího, preciznějšího a důslednějšího, než jsi Ty.
Nevím, jak jsi to zařídila, ale pár minut před přehlídkou přestalo pršet a vysvitlo slunce. Zalilo nás zlatou barvou a s posledními looky Tvojí kolekce opět zašlo za mraky. Světoví designéři si platí drahé produkce, Tobě světelné efekty nadělilo nebe. Stejně jako zrcadla kaluží, po kterých se modelky procházely jako po hladině a ve kterých se odrážely barvy kolekce, červánky a všimla sis vůbec, že nechyběla ani duha? Jak krásně doplňovala ty mušelínové šaty. A tak je to s Tebou pokaždé. Umíš zázraky a Tvoje kreace dokážou dojímat. Obohacují, nejen esteticky. Jsou jako výpravy do nových krajin.
Kéž by Tvoje poslední kolekce nebyla poslední, jak jsi avizovala. Zároveň Ti ale rozumím, proč je tak lákavé, aby byla. Ať tak či tak, patří jí prosincové vydání Vogue CS a hlavní cover story, kterou v Paříži s Maggie Maurer a Adhel Bol vyfotil uznávaný módní a umělecký fotograf Koto Bolofo. Závidím Ti, že jsi s ním měla možnost pracovat. A zároveň mě nesmírně těší, že to bylo díky nám.
I další cover story Ti tak trochu patří. Karolína Kurková v nejikoničtějších modelech Issey Miyake. Vím, jak moc je máš oba ráda. Náhoda, že se všichni potkáváte v jednom vydání? Kdo ví? Ve třetí cover story jsme se pokusili, nejen vizuálně, ale i esejí Viktora Plžíka, zachytit, jak by se slavná česká umělkyně Toyen oblékala, kdyby žila dnes. Když jsem si totiž četla Tvůj deník na straně 155, nemohlo mě nenapadnout, jak by asi vypadalo, kdyby ses s ní na svých toulkách Paříží potkala. Nosila by Tvoje minimalistické modely a Ty bys vytvořila kolekci podle jejích skic?
Milá Liběno, prosím nepřestávej svět dojímat. Jak říkáš – více než co jiného a více než kdy předtím potřebujeme harmonii a souznění.
Děkuji Ti za všechno,
Andrea