Vogue Vánoce

Slow vánoční dárky aneb hlavně v klidu

Udržitelnost. Vše se v současnosti točí okolo tohoto slova. Jakmile ovšem dojde na Vánoce,  mají občas i ti, kteří by si fast fashion neoblékli ani omylem, tendence hromadit dárky a nakupovat v akcích a narvaných obchodních centrech. Děsí vás ta představa? Nás taky. Takže se uklidníme, vydechneme a zpomalíme. Máme pro vás skvělá místa v Čechách i na Slovensku, ideální na slow shopping, kde nakoupíte dárky i zážitky, bez davu v zádech. A navíc bez stresu. To chceme.

Vinohradské knihkupectví

Náměstí Jiřího z Poděbrad 1424/5, Praha 2
Obří prodejny s knihami se obzvlášť v tomto svátečním období stávají rájem pro všechny, které baví adrenalinové sporty nebo orientační běh. Když se po několika desítkách minut dostanete k titulu, který chcete, čeká vás nekonečná fronta na kase a to jednoduše nechcete. Pokud tedy nejste masochista. V tomto malém, ale přehledném Vinohradském knihkupectví vás čeká pravý opak. Tituly mají aktuální, odborné, naleznete zde i poctivý kout literatury v angličtině a obsluha je připravená okamžitě pomoci. Igelitku nečekejte, nákup vám pěkně "postaru" zabalí do papíru. A to vše jen dvě tři minuty od metra Jiřího z Poděbrad.
Foto: Nakladatelství Lidové noviny

Rozbíjím se

FOOD DESIGN STUDIO,  Havlíčkova 2698, Pardubice
Upřímně. Toho, kdo nejí čokoládu, je nám trochu líto. Přijít o ten slastný pocit, když při uzávěrce vložíte do úst čtvereček (nebo celou tabulku) kvalitní, dobré čokolády? Nedokážeme si to představit. A o kvalitu i design by mělo jít každému, kdo tento článek vůbec rozkliknul, že?  To jsou přesně čokolády ze studia Rozbíjím se. Kvalitní suroviny, chutě, na které by vás možná ani nenapadlo myslet. Je libo čokoládu s kadidlem? S mořskou solí a jasmínem či hořkou s estragonem a šafránem? Zní to odvážně, chutná božsky. Designové obaly jsou už jen třešničkou na dortu. Tyto i mnoho jiných instantních pocitů štěstí kromě Pardubic seženete i v pražském Object concept store a bratislavském Art design Project. Pospěšte si. Limitované kolekce totiž zmizely rychlostí blesku, a tak studio nyní chystá novou kolekci. Nemůžeme se dočkat! 
Foto: Rozbíjím se

Yoga Movement

Na Zatlance 1151/8, Praha 5
Není lepší dárek než lekce jógy. Nevěříte? Taková kvalitní hodina tohoto cvičení umí zázraky. Kamarádku s ADHD zklidní, mamince uleví od bolestí zad a vám zase některá z dynamických lekcí zlepší fyzickou kondici nebo postavu (v nejlepším případě obojí). A batikované mundúry a přeplněná ezo místa nečekejte. Darujte lekce nebo kurzy jógy na míru tomu, koho máte rádi v architektonicky čistých prostorech a s luxusními službami. Za nás doporučujeme třeba pražský Yoga Movement, Joga Zdravo v Bratislavě a Junior Beauty Editor Josef Šlaich navíc přidává svůj tip na Bikram Yogu na Pankráci. Prý nikam jinam už nechodí. A to je co říct.
Foto: Yoga Movement

Drobne store & atelier

Moravská 10/7, Bratislava
Tady je svět ještě v pořádku. Přesně to si budete říkat, když vstoupíte do tohoto obchodu. Tento prodejní koncept založily tři sestry, každá je odlišná, přesto společně vybudovaly prodejní ateliér nejen se svojí vlastní oděvní tvorbou, ale seskupují tvorbu ostatních slovenských návrhářů a designerů. Klobouky, nadčasové kabáty i kabelky. Naleznete zde kabáty od Tam_ara, trička a mikiny od Lukáše Krnáče i boho fashion od Zariny Šimkovič. Prostě vše na jednom místě a bez hromady kupuchtivých zákazníků. Vše kvalitní a bez kompromisů, vše vydrží rozhodně delší dobu než jednu sezonu. A to je přesně slow koncept. Přejeme pěkný nákup.
Foto: Matúš Granec pro Drobne store & atelier

Dárek, který máte doma ještě dnes

A jaké by to byly slow tipy pod stromeček, kdybychom zde nakonec nezmínili předplatné Vogue Czechoslovakia. Když si nyní Modní bibli předplatíte na rok, získáte k ní luxusní voucher. Ten si vytisknete a můžete jej rovnou dát pod stromeček. Máte tak Ježíška vyřešeného téměř okamžitě.  Navíc za skvělou cenu 1 150 Kč. Stačí jen jeden klik. Nabídka platí od 13. prosince 2018.
Foto: Vogue Czechoslovakia