Vogue Vánoce

Vánoce českých designérů: Natalie Dufková

Je Popelka a kapr synonymem vánočních svátků pro každého? Na přípravy na nadcházející advent a Vánoce jsme se zeptali módní designérky Natalie Dufkové, tvořící polovinu značky NANICHE. Kromě konfekce si můžete prostřednictvím NANICHE rental vypůjčit společenské šaty svých snů.
Foto: Courtesy of NANICHE
Kde nejraději trávíte vánoční svátky?
Na Štědrý den jsem nejraději v Praze s celou svou rodinou, mezi svátky pak ideálně v nějaké horská destinaci, kde je možnost lyžování.
Máte nějaký tip, kam vyrazit na výlet v období adventu?
Nedám dopustit na Vídeň. Město má krásnou sváteční atmosféru a návštěva se dá stihnout za den. Na trhy jít nemusím, ale doporučuji navštívit nějakou z galerií a potom oběd v Palmenhaus
Jaké pojmy máte nejvíce spojené s Vánocemi?
Čas s rodinou, zpomalení, sváteční oblečení. Mám ráda tu atmosféru, kdy se na jeden týden mezi svátky a Silvestrem vlastně celý svět tak trochu zastaví. Člověk se může zamyslet nad uběhlým rokem, naplánovat nové věci nebo se věnovat nějaké hezké činnosti, na kterou nebyl v průběhu roku čas. Anebo prostě jen být s blízkými, zavzpomínat.
Jak probíhá váš Štědrý den? 
Procházka, návštěva nějakého kostela, ráda zajdu i na mši nebo se jen tak podívat na architekturu. Večer bývám s rodinou, aranžuji vánoční tabuli, společně zpíváme koledy a já vytahuji svou flétnu (léta jsem hrála na klarinet, ale ten už nemám), pak čas u stromku. Mám moc ráda tradiční české Vánoce. 
Dodržujete nějaké štědrovečerní tradice?
Nejraději mám pouštění lodiček.
Který výrobek ze svého portfolia byste doporučila jako vánoční dárek? 
Černý univerzální no season rolák bez rukávů. Je z české merino vlny, dá se nastylovat k čemukoliv, i pod košili. Materiál testujeme už třetí rok a je skvělý. Na našem e-shopu jej můžete objednat ve třech velikostech. 
Merino top Dara, NANICHE, prodává NANICHE, 145 EUR
Jaký lokální designérský výrobek byste si přála dostat pod stromeček?
Teď mě hodně baví mladá česká značka Adolphinata, nějaká taška z její dílny by se mi moc líbila. Z parfémů Scent Roche, ze šperků něco od Bold Studia nebo skleničky od Rückl.
Top vánoční film: Ráda se vždycky podívám na něco, co už jsem viděla a má to pro mě nostalgickou atmosféru. Třeba Forrest Gump, Amadeus od Formana, Cesta do fantazie. Z těch, co mají vánoční téma, pak Láska nebeská a Prázdniny.
Top vánoční pohádka: Děvčátko se sirkami od H.Ch. Andersena – smutná, ale nádherná. Z filmových pak česká Popelka, potom Polární expres a Letopisy Narnie.
Top vánoční song: S Vánocemi mám spojené album od Stinga: If on a Winter's Night, Loreenu McKennitt nebo houslový koncert od Vivaldiho. Pokud by to měl být jeden konkrétní song, tak Silent Night.
Top vánoční místo: Procházka na Malé Straně 
Top vánoční jídlo: Bramborový salát od maminky, recept s jablkem.