Vogue Vánoce

Zimní drinky, které musíte v Praze ochutnat, a fancy místa, kde je mají

Představte si procházku chladnoucí metropolí. Podzimní listí už pomalu opadalo a je jen otázkou dnů či týdnů, kdy se město zahalí do bílého pláště... Takovou vycházku nejlépe zakončíte u zimního koktejlu či skleničky dobrého šampaňského. Která místa v Praze stojí za to navštívit a naladit se na blížící se zimní svátky?

The Mozart Hotel Prague

Foto: Courtesy of The Mozart hotel
Champagne festival v hotelu The Mozart
Pokud jste ještě během listopadu do pražského hotelu Mozart nezavítali, pospěšte si! Do 14. listopadu tu v rámci festivalu Grand Jour de Champagne můžete ochutnat pečlivě vybraný sortiment šampaňských vín, dokonale doplněný spárovanými tapas. Žádný opravdový milovník bublin by si akci neměl nechat ujít. Nabídka zahrnuje jak bílá, tak růžová šampaňská vína. A co vám k nim naservírují? Například bliny s kaviárem a citrusovou pěnou, mušle s dýní hokkaido, hovězí tataráček s lanýžovou majonézou nebo originální tacos s chobotnicí, avokádovou pěnou a ananasovou salsou.

The Monkey Bar

Foto: Courtesy of Falkensteiner Hotel Prague / The Monkey Bar
The Monkey Bar
Teplý švestkový koktejl si zase můžete vychutnat v The Monkey Baru, a to dokonce v nové vyhřáté venkovní zimní zahradě, která se otevře už 1. prosince. Budete se tam cítit jako v nádherném vánočně dekorovaném obýváku plném světýlek. Zkuste například víkendový brunch od 12:30 do 15:30, na němž si můžete dát bottomless teplý koktejl Winter Punch, střídat ho s mimózou a k němu přikusovat například výtečný vánoční dezert v podobě červené koule.

Hotel Mandarin Oriental

Foto: Courtesy of Hotel Mandarin Oriental
Koktejl Werich v hotelu Mandarin Oriental
Začátkem listopadu uvedl hotel Mandarin Oriental nový koktejl, kterým chce připomenout život a dobu legendárního českého herce Jana Wericha. Koktejl Werich můžete ochutnat v hotelovém baru Spices, který stojí vlastně jen pár kroků od Werichovy vily v parku na Kampě. Koktejl vznikl podle oblíbených receptů z knihy Werichovy hospodyně Evy Tůmové, která se jmenuje Jan Werich: Moje oblíbené recepty. Nápoj se podává horký v konvičce a šálku a kombinuje vliv české i americké gastronomie. Kombinuje hercovu oblíbenou whiskey Jameson, karamelový sirup a čokoládový bitter. Jemný nápoj můžete doplnit lesními plody.

Restaurace Kampa Park

Foto: Courtesy of Kampa Park Restaurant
Kampa Park Restaurant
A pokud se už nacházíte právě na Kampě, nesmíte vynechat restauraci Kampa Park, pravou skandinávskou oázu na levém břehu Vltavy. S dechberoucím výhledem na Karlův most si vychutnejte vánoční specialitu espresso martini. Pokud nejste fanoušky typických českých vánočních jídel, potěší vás i vánoční menu, na kterém najdete například kaviár ze pstruha, uzeného lososa s křenovým crème fraîche a křepelčím vajíčkem nebo wagyu hovězí líčka s lanýžovými bramborami hasselback.

Gilda

Foto: Courtesy of Gilda restaurant
Restaurace Gilda
Pro milovníky červeného vína je tu španělská restaurace Gilda na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde se i letos budou konat vánoční trhy. V chladném počasí vás nadchne produkce z vinařství Lopez Cristobal. Vyzkoušejte LC Roble, ve kterém najdete chuť ovoce a dřeva, nebo LC Parcela Uno s třešňovou barvou a vůní černého ovoce. Intenzivní vůni červeného ovoce a intenzivní strukturu zase naleznete ve víně Corcovo Reserva z vinařství Corcovo. Ať už zvolíte jakékoliv, můžete si k němu dát například lahodné tapas nebo uzeniny.