Vogue Vánoce

Vánoční dárky podle horoskopu: Hvězdné tipy pro svérázné Vodnáře

Do Vodnáře je třeba se zamilovat. Mně se to podařilo hned dvakrát. Chyba? Ne, zkušenost! Alespoň teď vím, co jim rozhodně nekoupit. Vodnář se nikdy nedá překvapit. Nejlépe se totiž dokáže obdarovat jen on sám. Snahu ale ocení vždycky.
Foto: Getty images
collage: Emma Kotian
Je velmi společenský, přitom dokáže o samotě vydržet celé týdny. Čas od času podléhá sentimentu, a to i přesto, že svět vnímá skrze svá ryze pragmatická rozhodnutí. Vodnář se také někdy zdá být nevyzpytatelný, ale nedá se říct, že by byl nestálý. Ve svých volbách je však konzervativní. Vodnáři se proto vyplatí darovat něco, co mu zajistí hluboký, takřka až meditativní prožitek. To on totiž rád. Tiché přemýšlení o řádu světa si vyloženě užívá. Myslí na věci, které je třeba optimalizovat nebo přenastavit. 

Co mu tedy dát? Každý z darů musí svojí podstatou souviset s logickým a dlouhodobým provozem. V opačném případě hrozí, že začne daný předmět považovat za zbytečný, ba dokonce otravný. Velkolepá gesta mu připadají teatrální, jsou mu nepříjemná. Pokud mu tedy chcete udělat opravdu radost, buďte věcní — i to může být nadmíru romantické. Výběr vhodného dárku pro Vodnáře si sice žádá soustředění, ale není nemožný.