Vogue Vánoce

Vánoční dárky pro kočky, psy a jejich rozmazlené chovatele

Roztomilé, luxusní, hravé, designové, praktické, přírodní i hi-tech. Tohoto průvodce tipy na vánoční dárky bez ohledu na rozpočet ocení čtyřnozí miláčci, stejně jako dvounožci posedlí jejich společností. Našli jsme stylové dárky za pár korun, ale i ty hodně impozantní pro skutečnou šlechtu mezi domácími mazlíčky.
Foto: Alessio Botticelli/GC Images
John Legend a Chrissy Teigen se svým psem
Nové vodítko a obojek pro psa? Zábavná hračka, která kočku skutečně zaujme? Vybrat správný dárek pro chlupáče, pokud se nechcete uchýlit k pytli granulí, který se rovná nevkusně zabalenému alkoholu z druhé ruky, může dát pořádnou práci. Zejména když věnování dárku neberete jen jako slušnost, ale skutečně jím chcete udělat radost. Abyste se méně stresovali, zato se pořádně inspirovali, vytvořili jsme seznam snů plný úžasných vánočních překvapení pro kočky a psy bez ohledu na plemeno a velikost. Samozřejmě přidáváme i tipy pro jejich lidské pečovatele. Pečovatele? Ale ano! V případě koček by totiž mluvit o majiteli bylo dost směšné. Kočky mají doma spíš služebnictvo a v lepším případě se na lidské osazenstvo domácnosti dívají jako na větší a méně chápavější kočky, které je třeba neustále cvičit. 

Pro mazlíčky

Na krmivo rovnou zapomeňte. U cizích zvířátek se nemusíte trefit do jejich diety a ty vlastní stejně rozmazlujete tím nejlepším jídlem po celý rok, takže tento tip je zcela mimo. Více přemýšlejte o hračkách, které zvířecí členy rodiny zabaví a poskytnou jim pohyb, právě tak jako psychický stimul. Nabízí se samozřejmě nový pelíšek, pěkně měkoučký, pohodlný a bezpečný. Kočky milují škrábání, takže designové škrabadlo z přírodních materiálů určitě nezůstane bez pozornosti, stejně jako designová porcelánová miska. Sázka (téměř) na jistotu? Laserová hračka a nedobytné míčky. U psů máte možnosti ještě větší díky stále se rozšiřující nabídce značek v sekci oblečků pro chlupáče. A samozřejmě ať pod stromečkem nechybí hračky – plyšové, kožené, na házení a aportování.

Pro páníčky

U dárků pro dvounožce přemýšlejte také o praktičnosti a designu. Vybavte si rasu a vzhled jeho mazlíčka a tím se řiďte. Každého potěší (pokud ho už doma nemá) kvalitní vysavač na srst, co má chytře vymyšlený kartáč a nádobku, která se rychle a hlavně snadno čistí. Radost udělá křišťálová figurka nebo hrneček z limitované edice, lampa na míru, zajímavé knihy (třeba kuchařka pro psy) o chovatelství, stejně jako stylové řešení na cesty i na věčný problém pejskařů se sáčky. Jde sice o detail, ale ten je dost palčivý.