Vogue Vánoce

Vánoční dárky podle horoskopu: Hvězdné tipy pro náročné Kozorohy

V řadě poslední nebeské znamení horoskopu spojené se zemským živlem a zároveň první v kalendáři patří mezi ta náročná, praktická a na první pohled těžko uspokojitelná. Ovšem jen na první pohled, protože když Kozoroha alespoň trochu poznáte, hned víte, co mu rozzáří oči pod vánočním stromečkem. 
Foto: Getty images
collage Emma Kotian
Jedno varování na začátek: Ať vás ani nenapadne spojit dárky pro Kozoroha k Vánocům a k narozeninám do jednoho. Akorát přilijete olej do ohně traumatu, které si Kozorohové narození kolem Vánoc nesou odmalička. Jestli jim opravdu nechcete zkazit radost hned na začátku, tyto dvě události nikdy nespojujte do jedné. Ani u těch, co si vylosovali černého Petra a narodili se na Štědrý večer. 
Klasický Kozoroh je náročný na sebe i ostatní. Platí to zejména v práci, kde tráví spoustu času. Z tohoto faktu také vycházejte, až budete přemýšlet, čím ho potěšit. Dost ocení praktické dárky, ale zase jen v případě, že mají nějaký přesah. Může jít o designovou limitovanou edici nebo personifikované dárky, které tak nebude mít nikdo jiný. Myslete na to, že ve všem, co Kozoroh dělá, upřednostňuje kvalitu nad kvantitou a dárky podle toho také hodnotí. Jen to nejlepší je dost dobré a než něco nepromyšleného, to raději nic. 
Protože Kozoroh bývá perfekcionista, co tvrdě pracuje na všem, do čeho se pustí, přemýšlejte tímto směrem. Vedle designových, ale praktických!, doplňků na období dne mezi 9. a 17. hodinou (a dál) mu udělá radost kvalitní odpočinek, protože toho si sám nedopřává. Když relax, tak na zámku a v jemném hedvábí. Když kabelka, tak dost velká, aby pojala i notebook, ideálně ještě personifikovaná a v designu, který nesmete další sezona.