Vogue Vánoce

Nápady na dárky pro náročné Kozorohy

Při výběru dárků pro Kozoroha si pamatujte jediné: kvalita nade vše.
Na prvního pohled se Kozoroh může zdát hodně problematický, co se výběru dárků týče. Co chce, to si během roku většinou sám pořídí, a jen tak něco mu skutečnou radost neudělá. Je dost náročný na sebe i své okolí a totéž platí o dárcích. 
Jelikož Kozoroh miluje práci a tráví v ní hodně času, dost ocení praktické dárky, které upotřebí v každodenním životě. Stejně tak jej ale potěší cokoliv na kvalitní odpočinek, který si sám o sobě moc často nedopřává. Ovšem pozor! Jenom nejvyšší kvalita je pro něj dost dobrá, takže ať vás ani nenapadne dělat kompromisy a odbýt ho prvním, co vám padne pod ruku. Nezapomeňte, že Kozoroh sám rád obdarovává, takže má velmi dobrý přehled o tom, co je na trhu k mání. 
Dárky nehodnotí podle velikosti, ale hodnoty a nadčasovosti. I když sleduje všechny trendy, ocení cokoliv, co vydrží víc než jen jednu sezonu. Jelikož potřebuje mít věci pod vlastní kontrolou, nikdy ho netlačte do něčeho, o čem si sám nerozhodne. Umožněte mu zážitek spojený se zaslouženým odpočinkem, ale raději formou voucheru, aby si sám mohl naplánovat, kdy a s kým odjede.