Valentine's Day

Valentýn se Štírem: Vogue návod, jak si užít tento rock'n'roll naplno

Vůbec nezáleží na tom, jaký druh blízkého vztahu máte se Štírem. Pokud s ním plánujete strávit den svatého Valentýna, připravte se na pořádnou jízdu plnou extrémních emocí a podle toho se také zařiďte i při výběru dárku a místa, kde se tato party ve dvou (a více) odehraje. 
Foto: Getty images
Anne Hathaway, collage: Emma Kotian
Vášnivý ve všech směrech. Buď všechno, nebo vůbec nic. Absolutní láska, nebo ignorace. Štír (narozeniny 24. října až 22. listopadu) se považuje za znamení extrémů – sex na jedné straně, smrt na druhé. Ale také k němu patří téma znovuzrození, což je ale vlastně další drama. Miluje tajemství. Když se pro něco nadchne (a je úplně jedno, jestli jde o pozitivní, nebo o ryze temnou záležitost), dá tomu úplně všechno. Velké emoce si samozřejmě žádají také velká gesta a právě jimi Štíra můžete zcela odzbrojit a jistým způsobem, byť jen na chvilku, také zkrotit. Za všech okolností mějte na mysli, že jde o nejsmyslnější a nejnáročnější znamení celého zvěrokruhu.

Kam Štíra pozvat na rande

Především vybírejte místo, kde bude všechno naprosto dokonalé, bez jediné chybičky, a kam se nedostane jen tak někdo. Nemusí to zrovna být secesní stůl uprostřed panteonu Národní muzea, které pro tuto příležitost necháte uzavřít pro veřejnost, ale něco v podobném duchu. Nic nezkazíte letenkami do Říma spojenými s návštěvou výstavy Goya a Caravaggio, která probíhá do 24. února v Capitoline. Samozřejmá je zastávka na večeři v Il Pagliaccio, kde na Valentýna šéfkuchař Anthony Genovese připravil velmi speciální menu o devíti chodech.

Čím Štíra zabavit

Vedle nejnovější výstavy a jídla od michelinského kuchaře uspokojí Štíra soukromá prohlídka zajímavých architektonických památek, lístky na nejlepší místa na baletní představení, které je permanentně vyprodané, spojené s návštěvou zákulisí, kam ostatní smrtelníci nesmějí. Všechno, co vám přijde až moc přehnané, je v tomto případě to pravé. Hodně emocí zdvojnásobte a budete na té správné vlně se zrozenci štířího znamení.

Jaký dárek udělá na Valentýna radost všem Štírům

Dívejte se do kategorie nej. Nejnovější. Největší. Nejluxusnější. Nejsvůdnější. Protože jsou Štíři velmi smyslní a nebojí se to, na rozdíl od spousty jiných znamení, veřejně přiznat, fantazii se meze nekladou. S čistým svědomím se podívejte i do jinak fádní kategorie sexy prádla a oblečků, erotických hraček, ale stejně tak zabodujete s krásnou (a velkou) knihou. Mimochodem, věděli jste, že Frida Giannini, bývalá kreativní ředitelka Gucci, vydala nedávno knihu o spojení módy a hudby? Ne, tak ji rovnou kupte, protože toto je jeden ze skvělých dárků pro Štíra, který miluje umění ve všech podobách.