Trendy

Návrat retro korálků. Barevné šperky, ve kterých zazáříte

Barevné korále v nás probouzí nostalgické vzpomínky na letní tábory a hodiny výtvarné výchovy. Není to rozkošné, když se vrací trendy z našeho dětství? Ať už si vybavíte venkovské poutě nebo stánky se suvenýry u moře, věřte, že z podobných zážitků čerpají designeři a značky po celém světě.
Česká republika je světoznámá výrobou skleněných korálků v Jablonci nad Nisou. Ty se už často nahrazují plastem, a naopak přibyly třeba perly všech možných tvarů a barev. Právě náhrdelníky s korálky v kombinaci s perlami jsou letos extrémně populární. Navazují na trend craftcore, který se soustřeďuje na rukodělné techniky a jeho renesanci jsme zažili v době covidu. V tomto případě je alternativa „udělej si sám“ lákavá, protože nevyžaduje žádné speciální dovednosti. Tyto náhrdelníky jsou také výborným suvenýrem z dovolené. Můžete najít originální doplněk, který nikdo jiný mít nebude, a zároveň se tento objekt stane vzpomínkou na konkrétní místo o prázdninách. 
Korálkové náhrdelníky a kratší chokery můžeme vidět také v letních kolekcích Coach, Chopova Lowena nebo Erigo. Najdete je v mnoha variantách, často doplněné o přívěšky nejrůznějších tvarů a barev. Toto léto šperky obecně čerpají inspiraci z podmořského světa – mušle, korály, perly a mořské panny, luxusnější možností jsou korálky z polodrahokamů. Můžete je nosit denně, oživí každý outfit, dokonce i ten elegantní, ale třeba také obyčejné tričko a džíny. Navíc je jednoduché zkombinovat je s ostatními šperky, jako jsou řetízky a náhrdelníky z kovů. 
Pokud chcete podpořit malé lokální značky, doporučujeme podívat se na následující: