Trendy

Šik šátky. Oživte svůj letní outfit nepostradatelným doplňkem

Šátky jsou všestranným doplňkem, které lze v létě nosit mnoha různými způsoby. Ať už chcete své vlasy stylově ochránit před sluncem, nebo dodat šmrnc svému outfitu, inspirujte se, jak letos šátek nosí některé it girls. 
Foto: Gotham/GC Images
Rihanna a A$AP Rocky
Červen klepe na dveře a s ním i touha po vzdušných lněných outfitech, sukních a šatech zdobených květinovými vzory nebo svěžími citrónovými tóny evokujícími atmosféru Positana. Ale co tomu chybí? Dotyk elegance a nadčasovosti! Tajemství tkví v hedvábném nebo bavlněném šátku, který milovaly legendy jako Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Bella Hadid i Rihanna a který nechyběl ani v šatníku Carrie Bradshaw.
Na přehlídkách jarní a letní kolekce pro rok 2024 zazářil šátek v mnoha podobách. Značky Pucci a Prada ho představily jako stylovou pokrývku hlavy, ať už v klasickém provedení, nebo s leopardím vzorem jako na přehlídce Dolce & Gabbana. Módní šátek ale nemusí nutně sloužit jen jako doplněk na hlavu. I letní dny nás občas zaskočí chladným počasím, a proto je stylový šátek ideální volbou i na krk, jak ukázala značka Maison Margiela. Miu Miu ho zase proměnila v trendy top bez ramínek, který si oblíbily mnohé módní ikony na Instagramu.
Hailey Bieber předvedla na festivalu Coachella jeden z nejoriginálnějších stylingových kousků, když si přes červenou kšiltovku uvázala leopardí šátek s červeným proužkem. Na svém Instagramu ale dala kredit zpěvačce Rihanně, která si v roce 2017 na kšiltovku Supreme uvázala modrý šátek, a inspirovala tak Bieber k tomuto odvážnému looku.
Čelenky z elastických šátků už zažily svůj boom a teď je čas na něco originálnějšího. Šátky s potisky a vzory uvázané jako čelenka dodají vašemu letnímu outfitu šmrnc a jedinečnost. Inspirujte se ikonickou Carrie Bradshaw ze Sexu ve městě a uvažte si šátek kolem hlavy pirátským stylem. Nebo vsaďte na nadčasovou eleganci a šátek doplňte velkými brýlemi, jako to nosila legendární Grace Kelly