Trendy

Nejen quiet luxury. Velký comeback hlásí neonové plavky

Důvodů, proč si letos obléknout výrazně barevné plavky, je hned několik.
I když se to může zdát jako neopodstatněná paranoia, statistiky WHO tvrdí, že se ročně utopí až 236 000 lidí, což je osm procent z celkového počtu tragických úmrtí na celém světě. Co za to může? Nevýrazné plavky! 
Bikiny jako zvýrazňovače vedly v nultých letech. To bylo vlastně skoro všechno hodně barevné. I první display mé Motoroly. Černobílý svět faxů se změnil na pestrobarevný ráj ememesek. „Popiš mi to,“ se změnilo na: „Počkej, pošlu ti obrázek.“ A na něm byla rozmazaná, šíleně hnědá a lesklá čmouha z dálky připomínající Ashley Tisdale. Neonové plavky ale vybírejte s 2023 twistem.
Rozhodně platí, že přednost mají nekonvenční řešení (podprsenka nyní může mít i rukávy pro koupání v oceánu na francouzském pobřeží). Detaily oživují celek. Řasení funguje stejně dobře jako prolétání tkaničkou s kovovými detaily nebo abstraktní tvarové aplikace (už jste někdy na plavkových kalhotách vynesly květ růže?). 
Udržitelné značky vpřed! A volte střih, který barevně doplňuje vaše křivky. Tam, kde chcete objem zdůraznit, volte výrazně žlutou nebo tyrkysovou; tam, kde naopak, spíš tlumenější červenou nebo zelenou. Skvěle vypadá i kombo oranžová s modrou, nebo žlutá s fialovou. A jako podklad mnohdy skvěle poslouží bílá. 
Tadá a tady je selekce nejen neonově barevných plavek z recyklovaných materiálů: