Trendy

Jaká barva vlasů momentálně ovládá Londýn?

„Cobainova blond“ je skvělý odstín pro všechny textury a styly vlasů. Představuje totiž nenáročný způsob barvení s minimálními nároky na údržbu. 
Foto: Frank Micelotta via Getty images
Kurt Cobain, 1993
Éra grunge, Spice Girls i superhrdinů — 90. léta jsou dlouhodobě bohatým zdrojem inspirace, ať už jde o hnědou rtěnku, která v současnosti zdobí téměř každou tvář na Instagramu, anebo o cargo kalhoty ve stylu All Saints. Právě tady lze najít kořeny i nejžádanější barvy vlasů letošního léta: konkrétně odstínu, který charakterizoval zesnulou hudební ikonu Kurta Cobaina.
„Cobainova blond“ je barva, kterou nyní volí londýnská cool smetánka, a není divu, jde o perfektní přechodový odstín, který vás provede zbytkem léta až do podzimu. „Působí dojmem odrostů,“ říká Zoe Irwin, ambasadorka barev a trendů ve společnosti Matrix, a pokračuje: „Místo melíru se ve vlasech objevují prameny zlatavé blond.“
Paleta teplejších blond odstínů vytváří rozměr a dodává iluzi pohybu, takže je to obzvlášť skvělé řešení, pokud máte řidší vlasy. Pakliže se vám líbí zažitá grungeová estetika, kterou zpěvák Cobain prosazoval, můžete účes nosit stejně nedbale. Ale jak dokazuje herečka Sienna Miller, styling lze dokonale uhladit ku příležitosti eventu, účes je totiž mimořádně univerzální.
Podle Irwin představuje „Cobainova blond“ novou plážová blond balayage, což je změna, za kterou stojí hlavně generace Z, jež má tendenci vyhledávat teplejší, celoplošné blond než jen sluncem políbené konečky. To však neznamená, že jde o trend pouze pro mladší nositele. „Cobainova blond“ je ostřejší a funguje na všechny věkové kategorie a estetické typy, stačí se podívat na starší fotky Drew Barrymore, Courtney Love nebo Carolyn Bessette-Kennedy,“ dodává Zoe Irwin. „Všechny vypadají stylově a přirozeně.“
K vytvoření tohoto vzhledu je ale třeba pracovat s různými úrovněmi zesvětlení, které dodají celku kontury. Zoe Irwin na vlasy nanáší ještě profesionální lesk, který dodá barvě teplý vanilkový nádech i zrcadlový lesk. Přesně takovým produktem je medový Tonal Control od Matrixu.
Text vyšel v originále na vogue.co.uk.