Svatby

Vše o sedmi svatebních šatech lady Kitty Spencer

Rok a půl po zásnubách se lady Kitty Spencer minulý víkend provdala za miliardáře Michaela Lewise na opulentní svatbě v římském stylu. Kolik šatů vystřídala během svatby? Proč je zamilovaná do Itálie? A kteří návrháři jí pomohli navrhnout šaty snů?
Předsvatební oslavy trvaly týden v srdci Říma a nevěsta vše dokumentovala na svých sociálních sítích. Pár se usadil v městské části Frascati, přičemž samotný obřad se konal ve vile Aldobrandini. Italské barokní sídlo bylo samozřejmě úchvatné a stejně tak působivý byl i seznam hostů obřadu; mezi přítomnými slavnými hosty byli například vikomtesa Emma Weymouth, Idris Elba a jeho manželka Sabrina, Maye Musk a popová hvězda Pixie Lott, stejně jako její mladší sestry Lady Amelia a Lady Eliza. Nejvíce se ale hovoří právě o svatebním šatníku nevěsty, který mnozí považují za největší událost dne.
Při navrhování spolupracovala se značkou Dolce & Gabbana, což byla od začátku jasná volba, vzhledem k tomu, že mají sídlo v Miláně. Pro tuto příležitost si lady Kitty Spencer vybrala pět modelů na zakázku, přičemž do finálního počtu musíme ještě připočítat další dva outfity, které na sobě měla před obřadem; jedny vintage šaty s leopardím vzorem a druhé černobílé s puntíky. 
Pro samotný obřad zvolila nevěsta look připomínající dva různé svatební outfity, které na sobě měly její královské příbuzné. Stahovací živůtek a jemné krajkové překrytí vám okamžitě připomenou Kate Middleton, ale byly to právě šaty nevěstiny matky, které zřejmě posloužily jako největší inspirace. Na svatbu s hrabětem Spencerem v roce 1989 zvolila Victoria Aitken róbu ve viktoriánském stylu, která měla stejný živůtek s knoflíčky a vysoký výstřih.
Když pomineme vliv její matky, byly to samozřejmě anglické kořeny a královská výchova lady Spencer, které ji přiměly k tradičnější siluetě. Šaty s kosticemi, nabranými rameny a úzkým pasem, který se rozšiřuje do plné sukně, vznikaly šest měsíců pod odborným dohledem týmu Dolce & Gabbana Alta Moda. 
„U hlavního modelu chtěla zachovat poměrně tradiční, čistý střih, ale zároveň si přála mít nadčasový půvab,“ vysvětluje Stefano Gabbana a Domenico Dolce dodal: „Vše bylo velmi přirozené a autentické. Lady Kitty Spencer nám popsala své vysněné šaty a my jsme se snažili interpretovat její přání; pracovali jsme společně!“
„Jednou z inspirací je určitě její láska k Itálii. Kitty je zamilovaná do naší krásné země a její bohaté historie, umění a kultury,“ řekl Dolce časopisu Tatler. „Ale je to také dívka, která je velmi připoutaná ke svému původu, k Anglii; k dědictví viktoriánské éry. A stejně jako všichni Angličané miluje všechny druhy květin,“ dodal Gabbana. 
Od tylových šatů bez ramínek v pudrově modré barvě s květinovou výšivkou až po krajkovou róbu s krátkým rukávem, podívejte se na všechny outfity lady Kitty Spencer, ve kterých oslnila během svatebního obřadu.