Summer Vibes

Glotion: Nejlepší třpytky na tělo pro party animals i víly

Vše, co potřebujete na druhou polovinu léta, najdete v jedné lahvičce. Říkejte tomu make-up na tělo, andělská aura nebo glotion; už dávno nepřipomínají lepkavé vodičky s vůní jahodových žvýkaček, vypadají přirozeně a dodávají tělu lesk evokující jiskřivé bublinky Moët & Chandon. 
Foto: Profimedia.cz
Candice Swanepoel
Už blíž se ke slunečním paprskům nedostanete. Leda že byste se nechali vystřelit do vesmíru. Od momentu, kdy svůj Body Luminizer představila Rihanna, se opět po tělových produktech se zlatavými částečkami zvedla vlna zájmu. A ve chvíli, kdy Kim Kardashian uvedla na trh Skin Perfecting Body Shimmer ve třech odstínech, se beauty světem prohnala vlna tsunami. Třpytivé lotiony na tělo se staly stejně důležitou součástí ranního rituálu jako korektor a řasenka.
Všechny voní jako prázdniny na soukromém ostrově, kde si kromě sluníčka a moře užíváte také cokoliv s kokosem, vanilkou a ráno se probouzíte s výhledem na rozkvetlou zahradu. Jejich použití nemůže být jednodušší, nepotřebujete je vrstvit na další tělovou péči, ani se příliš soustředit na aplikaci. Jediné, co si předem musíte ujasnit, je otázka, jak moc chcete zazářit. Po pečlivém testování představujeme tři top tělové rozjasňovače roku.  
Rozjasňovač na tělo Body Lava Body Luminizer v odstínu Who Needs Clothes?!, Fenty Beauty by Rihanna, prodává Sephora, 1350 Kč
Nejvýraznější efekt najdete u Fenty. Odstín Who Needs Clothes?! se nejvíc hodí pro světlou až středně opálenou pokožku. Barva růžového zlata spolu s mikroperličkami dokonale splyne s barvou pleti a dá jí intenzivní třpyt, který se naplno ukáže i při minimálním slunečním svitu. Zároveň na umělém světle a v interiérech si ho nikdo moc nevšimne, takže ho, stejně jako ostatní, můžete nosit každý den a nenechávat si jej jen na dovolenou a víkend. Body Lava má lehkou gelovou texturu, takže se nemusíte bát, že utrpí vaše oblíbené šaty z hedvábí. Na celé tělo stačí velmi malé množství, které můžete podle potřeby i vrstvit. Určitě si pořiďte speciální kabuki štětec, aplikace s ním jde ještě rychleji a efektivněji. 
Rozjasňující tělový olej Glowing Body Oil, La Mer, prodává Douglas, 3080 Kč
The Glowing Oil od La Mer se už stal letní klasikou. Výživný olej se zlatavými částečkami se perfektně hodí na suchou a dehydrovanou pokožku, kterou rozjasní a hlavně vyživí na dost dlouhou dobu, takže rychle zapomenete, že vás někde kůže na těle pnula a loupala se. 
Textura suchého oleje z něj dělá ideální tělovou péči na ráno i večer, kdy máte potřebu zazářit i po soumraku. Opět stačí malé množství, které rozetřete po nohách, pažích a dekoltu, efekt je jemný, ale na sluníčku stále dost intenzivní na to, abyste mohli tvrdit, že vaše rodina má kořeny v jiné sluneční galaxii. Rada na záměr: protřepat, nemíchat. 
Třpytivý olej The Ritual of Karma, Rituals, 530 Kč
Letošní limitovaná kolekce od Rituals obsahuje mj. i třpytivý tělový olej, do kterého se zamilujete. Důvodem není jen jeho barva, ale i jemná vůně lotosových květů a bílého čaje. Obsahuje zlaté minerální částečky, které rozzáří opálenou pleť a té bledé dají lehoučký zlatavý nádech. Jedná se o klasický tělový olej, takže počítejte s tím, že mu musíte dát pár minut na zaschnutí, než se začnete oblékat. Bonus navíc: ve složení najdete látky podporující a prodlužující opálení. Takže i když je jeho efekt nejdecentnější, neměl by ve vaší koupelně chybět. Pozor, jedná o limitovanou kolekci, on-line je již vyprodaný, ale v pár kamenných prodejnách ho ještě seženete. Ale neváhejte dlouho, mizí rychleji než lístky na Madonnu.