Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Summer Vibes

Bílé a lněné: Tyto topy a šaty vás zachrání v tropických vedrech

Cindy Kerberová19. 6. 2024
Jak by řekl klasik: Není čas na hrdinství. Když se teploty šplhají ke 30 a více stupňům, je třeba změnit strategii, podle které se ráno rozhodujete, co si vzít na sebe.
Autor: Getty images
Foto: Getty images

Využijte len pro jeho přirozenou krásu a praktické vlastnosti

Žádný letní šatník není kompletní, pokud v něm chybí len. Pro tropické dny bílý len, který navíc odráží světlo a tím i teplo. Není náhoda, že v buticích v Řecku, jižní Itálii, Španělsku, o Azurovém pobřeží nemluvě převládají vzdušné modely ze sněhobílého lnu. Místní vědí, proč nosí v létě právě volné šaty a košile právě z tohoto materiálu. Len je opravdu králem léta z mnoha důvodů. 
Prodyšné a lehké látky jsou klíčem k přežití letních dnů a večerů, kdy teplota neklesá na příjemnější úroveň. A protože takových dnů je a bude stále víc, lněné šaty a košile se stávají nezbytností i pro ty, kdo argumentují, že se toto oblečení hodně mačká a musí se pořád žehlit. Vězte, že tuto vlastnost s globálním oteplováním řeší už jen pár perfekcionistů a pohodlí se stalo jasnou prioritou.
Lněný základ, navíc v neutrální bílé, má jasnou nadvládu i kvůli tomu, že s ním můžete vytvořit jakýkoliv styling v jakémkoliv stylu. Od quiet luxury, old money přes tenniscore, balletcore po boho a všechno mezi tím. Stačí si pohrát s doplňky, ať už to je cross body kabelka, nebo barevná plážová taška, k níž přidáte capri sandále ve stejné barvě. Zapomeňte na stylový slaměný klobouk a šperky. Ty vrstvené zlaté s barevnými kameny a přívěsky ve tvaru nejrůznějších talismanů dokreslí bohémský styl, jemné v chladných odstínech platiny a bílého zlata spolu s ikonickou kabelkou hrají na old money a tenniscore nótu.
Otázkou zůstává: šaty, nebo košile a šortky? To si už zodpovězte sami podle následujících tipů na lněné šaty a topy, které s vámi projdou letošní, ale i spoustu dalších letních sezon.

Bílé lněné šaty

Lněné áčkové midišaty, COS, prodává COS, 125 €
1 / 6
Lněné áčkové midišaty, COS, prodává COS, 125 €
Foto: COS

Bílé lněné košile a trička

Lněné bílé tričko s výstřihem do V, BOSS, prodává Hugo Boss, 1800 Kč
1 / 5
Lněné bílé tričko s výstřihem do V, BOSS, prodává Hugo Boss, 1800 Kč
Foto: Hugo Boss