Společnost

Slušný  rozjezd

O tom, že se někdo stane legendou, rozhodují ostatní a to, v jaké úctě dotyčného mají. V případě Porsche se tak už dávno stalo. Automobilka oslavila svých 75 let v pražském technologickém centru UMPRUM společně s VOGUE CS.
Bylo to velké, bylo to snové a oslavenec vypadal – ostatně jako vždy – naprosto výborně. Z oslavy 75 let značky Porsche bylo navíc naprosto zřejmé, že to nejlepší má automobilka ze Stuttgartu teprve před sebou. Energicky vstupuje do éry elektromobilů a přitom nerezignuje na historii a modely aut, která si označení „ikona“ zaslouží plným právem. 
Ale v technologickém centru UMPRUM nešlo zdaleka jen o přípitky a sfoukávání svíček. Neméně důležitou roli hrálo i oblečení – ostatně Porsche a VOGUE CS díky společnému projektu už nějakou dobu ukazují, že prvotřídní design vítězí, ať je módní, či automobilový. Návrhářky Zuzana Kubíčková, Janja Prokić, Alex Monhart a Monika Krobová během slavnostního večera představily jedinečné modely, při jejichž tvorbě se nechaly inspirovat étosem značky Porsche. Společenský overal, prsten s akvamarínem, weekender bag a komplet šátku a rukavic mohli hosté také vydražit, a podpořit tak nadační fond Be Charity.
Zleva: Eva Klímková, Lucie Bechynková, Janja Prokić, Zuzana Kubíčková, Alex Monhart a Monika Krobová
Lucie Bechynková a Bára Nesvadbová
Svou tvorbu hostům představili také studentky a studenti Ateliéru módní tvorby UMPRUM. Nechali se inspirovat paletou osmi barev, které jsou pro Porsche typické, a také celkově automobilismem, dynamikou a rychlostí. Značka je při vzniku jejich návrhů podpořila a umožnila jim proniknout hlouběji do zákulisí i do své historie.
Šaty Barbora Tomalová, Ateliér módní tvorby UMPRUM
Šaty Markéta Hájková, Ateliér módní tvorby UMPRUM
Šaty a punčocháče Dominik Švarc, Ateliér módní tvorby UMPRUM
K výjimečné atmosféře celého večera v nedávno otevřené rekonstruované budově v Mikulandské ulici na pražském Novém Městě přispěli i DJ Lucca a hudební projekt Vivaldianno. Porsche tak mohlo oslavovat s těmi, kteří stejně jako zakladatel značky Ferry Porsche následují své sny a potrpí si na bezchybný design.
Vivaldianno
Jiří Vodička z Vivaldianna
Foto: Ivan Kašša