Společnost

Karibské a stylové turné vévodkyně Kate

Všechny překvapila, když si na královské turné po Karibiku přibalila růžové metalické šaty značky The Vampire's Wife, ale na slavnostní večeři pořádanou jamajským guvernérem se vévodkyně z Cambridge vrátila ke klasice. Třpytivé zelené princeznovské šaty, které si Kate oblékla na akci v King's House, byly od britské návrhářky Jenny Packham, které v průběhu několika let nosila na různé významné akce opakovaně. Na týdenní cestě jsme ji ovšem mohli vidět hned v několika nezapomenutelných modelech.
Smaragdově zelená róba vynikala odhalenými rameny, volánkovým lemováním a korálky v oblasti pasu, které dodávaly šatům jiskru. Flitry jsou pro Jenny Packham typické (v září na premiéře filmu Není čas umírat vévodkyně rozzářila Royal Albert Hall ve zlatých šatech s flitry od hlavy až k patě), ale žádná ozdoba nemohla konkurovat šperkům: smaragdovým kouskům zapůjčeným přímo se sbírky Alžběty II. 
Zdá se, že o doplňcích, které si vzala na cestu do Karibiku, vévodkyně hodně přemýšlela. V Belize vystoupila z letadla v modrém krajkovém kostýmu se sukní (rovněž od Jenny Packham) s párem safírových náušnic a náhrdelníkem, který byl přetvořen ze safírové suity princezny Diany, daru, který Dianě věnovala saúdskoarabská královská rodina u příležitosti její svatby v roce 1981.
Foto: Getty Images
Pastelově zelené šaty značky Regencycore
Foto: Getty Images
Královsky modré šaty od návrhářky Jenny Packham
Foto: Getty Images
Třpytivé šaty značky The Vampire’s Wife
Kate se v korunovačních klenotech v průběhu let objevuje často, což je jasným signálem do budoucna a známkou vzácné náklonnosti Jejího Veličensta Alžběty II., která letos slaví platinové jubileum a v dubnovém čísle debutuje na obálce britské Vogue.