Společnost

Harry a Meghan přivítali na svět syna

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu přivítali na svět své první dítě. Zprávu v pondělí odpoledne potvrdil Buckinghamský palác. 
„S potěšením oznamujeme, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu přivítali na svět své prvorozené dítě v časných ranních hodinách 6. května 2019. Vévodkyně i miminko jsou zdraví a daří se jim dobře. Další podrobnosti budou sděleny v následujících dnech,“ zní v oficiálním prohlášení.
Chlapec se narodil v 5:26 britského času (6:26 SELČ), váží 3,26 kila a princ Harry byl přítomen u porodu.
Stejně jako princ George, princezna Charlotte a princ Louis se nový člen královské rodiny narodil v Lindo Wing, St Mary's Hospital v Paddingtonu v Londýně. Na rozdíl od nich však jeho narození nebylo oznámeno na nádvoří Buckinghamského paláce.
Vévoda a vévodkyně ze Sussexu oznámili těhotenství loni v říjnu, pět měsíců po své svatbě. Nový přírůstek královské rodiny bude osmým pravnukem královny Alžběty a s titulem hrabě z Dumbartonu sedmým v pořadí nástupnictví na trůn. Titul princ obdrží pouze, pokud tak rozhodne královna. 
Jméno dítěte bude pravděpodobně oznámeno v následujících dnech. V případě prince George a princezny Charlotte tomu tak bylo dva dny po narození, u prince Louise čtyři dny po narození. Je možné, že se tak opět stane prostřednictvím instagramového účtu, jehož založení pár oznámil počátkem dubna.
Očekává se, že rodiče společně se synem opustí nemocnici v nadcházejících hodinách či dnech a usadí se ve svém novém domově ve Frogmore Cottage ve Windsoru. V rezidenci, která má výhled na Windsor Great Park a Frogmore House, se loni odehrála svatební hostina páru a stavba nedávno prošla rozsáhlou rekonstrukcí.