Společnost

American Music Awards ovládla Taylor Swift a stala se rekordmankou

V noci z neděle na pondělí proběhl 50. ročník udílení hudebních cen American Music Awards. Umělkyní roku se opět stala Taylor Swift, která uspěla ve všech šesti kategoriích, v nichž byla nominována. Navíc překonala svůj vlastní rekord a nyní má dohromady už 40 hudebních cen. 
Ocenění letos získali i Dove Cameron za nováčka roku, BTS za nejoblíbenější popovou skupinu či Elton John za nejlepší spolupráci, na níž se podílela Dua Lipa.
Tylot Swift, která dostala sošku také za popové album a nejoblíbenější country umělkyni, má po nedělním ceremoniálu už 40 cen, což je dosavadní rekord.
„Víte, v posledních několika letech jsem vydala více hudby než za celé desetiletí, které tomu předcházelo, a opravdu mám pocit, že to je díky tomu, že vy, fanoušci, jste mou hudbu chtěli slyšet,“ řekla při přebírání hlavní ceny. „Povzbuzujete mě!“
Hlavním kritériem pro nominace na American Music Awards je počet prodaných desek. Vítěze, na rozdíl od  Grammy, které uděluje americká hudební akademie, volí fanoušci na internetu.