Společnost

Fejeton Martina Váši: 7 účesů podle Chloë Sevigny, co to řeknou za vás

Teprve až když jsem si u příležitosti hereččiných dnešních narozenin prohlížel fotky jejích rolí, došlo mi, jak báječně expresivní svými účesy jsou.
Co na srdci, to na jazyku, říká se. V módě pak platí, že co na srdci, to na sobě. Ale třebaže to dává naprostý smysl, o komunikaci myšlenek a pocitů prostřednictvím vlasů se příliš nehovoří. Škoda. Coby někdo, kdo svými vlasy musí mlčet, jsem se zasnil a vybral sedm účesů rolí Chloë Sevigny, které bych určitě vyzkoušel, kdybych…

1

Foto: Archiv HBO
Seriál Jsme, jací jsme (2020)
…se s ničím moc nepáral, byl racionální jako racek a život držel pevně ve svých rukou. Nejenom svůj, kdepak, taky všech okolo. Jo, kdybych život držel pěkně pevně. Pod krkem.

2

Foto: Profimedia.CZ
Film Americké psycho (2000) 
…všem říkal, že mám nejraději kávu s kapkou mléka, ale ve skutečnosti bych měl ještě raději mléko s kapkou kávy. Anebo kdybych se jmenoval Laura.

3

Foto: Profimedia.CZ
Film Lizzie (2018) 
…potřeboval, aby mi vlasy nelezly do obličeje, když zrovna někoho masakruju sekyrou, ale zároveň byl konec devatenáctého století a já respektoval nutnost nějak vypadat.

4

…byl dost na pohodu.

5

Foto: Profimedia.CZ
Film Láska a přátelství (2016) 
…měl každé ráno času jako husa klasu a chtěl jsem, aby to všichni věděli.

6

Foto: Profimedia.CZ
Film Julien Donkey-Boy (2004) 
…si ještě pořád myslel, že jsem Carrie Bradshaw v páté řadě Sexu ve městě. Nejsem. (Spoiler alert.) Vy taky ne.

7

Foto: Profimedia.CZ
Seriál Portlandia (2013) 
…se přece jen rozhodl jít na třídní sraz základky, což je nepravděpodobné, ale stát se to může, ale je to nepravděpodobné. Takhle si představuju, že si mě bývalí spolužáci představují. A upřímně? Neměl bych jim to za zlé.
Vše nejlepší k narozeninám, Chloë Sevigny, nekonečný zdroji inspirace.