Společnost

Slavné matky a dcery

Předurčuje je genetická výbava a na záři reflektorů jsou zvyklé odmalička. Na oslavu dnešního dne Vogue vybírá talentované matky a neméně nadané dcery, které jdou v jejich stopách.
Foto: Bryan Bedder/Getty Images for Lifetime
Yolanda Hadid a její dcery Gigi Hadid a Bella Hadid na premiéře 'Making A Model With Yolanda Hadid', New York City, 2018
Zdá se, že v Hollywoodu se herecký talent dědí. Dcera Meryl Streep, Mamie Gummer, zazářila jako hvězda seriálu Kolekce (The Collection) na Amazonu, Zoë Kravitz zase v Sedmilhářkách (Big Little Lies) a následuje tak svého hvězdného otce Lennyho a matku Lisu Bonet. A nesmíme zapomenout na Dakotu Johnson, která se proslavila rolí ve filmu 50 odstínů šedi (Fifty Shades of Grey) a pochází ze známé rodové linie hereček včetně matky Melanie Griffith a babičky Tippi Hedren.
Pouto matek a dcer se ukazuje i v módě. Hvězda reality TV show Yolanda Hadid je často k vidění v prvních řadách na přehlídkách Toma Forda, Versace a Moschino, jak podporuje své dcery Bellu a Gigi. Francouzská modelka a zpěvačka Vanessa Paradis se zase pravidelně objevuje u Chanel, kde povzbuzuje svou dceru Lily-Rose Depp.
A platí to i mimo filmová plátna a módní mola. Nejstarší dcera Obamových Malia studuje na Harvardu, kde její matka Michelle studovala na právnické fakultě po absolvování Princetonské univerzity. 
Při příležitosti Dne matek se s Vogue podívejte na nejslavnější #likemotherlikedaughter!