Společnost

Harry a Meghan čekají druhé dítě

Britská královská rodina se brzy rozroste o dalšího člena. Princ Harry a vévodkyně Meghan očekávají narození druhého potomka. Novinku potvrdil mluvčí páru.
„Archie se stane velkým bráškou. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu mají velkou radost z toho, že čekají své druhé dítě,“ stojí v oficiálním prohlášení.
Novinku potvrdil sdílením aktuálního snímku na svém Instagramu i dlouholetý přítel páru, fotograf Misan Harriman. „Meg, na vaší svatbě jsem byl svědkem začátku vašeho příběhu lásky a jsem poctěn, že můžu zdokumentovat, jak pokračuje. Gratuluji vévodovi a vévodkyni ze Sussexu k této radostné zprávě!“ napsal pod černobílou fotku, na níž si Meghan drží těhotenské bříško.
Novinka přichází pár měsíců poté, co se Meghan listu The New York Times svěřila, že v červenci potratila. „Tiskla jsem k sobě své prvorozené dítě a věděla jsem, že přicházím o druhé,“ uvedla.
Druhý potomek vévody a vévodkyně ze Sussexu bude osmý v pořadí nástupnictví na britský trůn, pro královnu Alžbětu II. to bude desáté pravnouče.
Harry a Meghan se loni v březnu zřekli svých oficiálních královských povinností a od té doby žijí v Kalifornii. „Rozhodli jsme se vzdát role předních členů královské rodiny a pracovat, abychom se stali finančně nezávislými,“ uvedli tehdy s tím, že chtějí žít jak v Británii, tak Severní Americe, což jim umožní vychovávat syna Archieho v duchu královské tradice.