Novinky

Louise Trotter je novou kreativní ředitelkou módního domu Carven

Britská designérka Louise Trotter po čtyřech letech opouští Lacoste a nastupuje jako kreativní ředitelka do francouzského módního domu Carven. 
„Je mi ctí napsat novou kapitolu pro Carven: mladistvý francouzský dům, který pro mě ztělesňuje ducha svobody, radosti a sebevědomé ženskosti. Těším se, že budu respektovat odkaz madam Carven a vytvářet oblečení s novou jednoduchostí, které bude účelné, krásné a zároveň šetrné k lidem a našemu životnímu prostředí,“ uvedla Louise Trotter.
První její kolekce pro Carven na jaro/léto 2024 bude představena na zářijovém fashion weeku v Paříži. 
Foto: Courtesy of Louise Trotter
Dům Carven založila v roce 1945 Marie-Louise Carven a soustředila se primárně na modely pro petite ženy. Mezi její klientky patřila například i Edit Piaf. Dožila se sto pěti let a byla velkou inovátorkou a skvělou marketérkou. Jako jedna z prvních coutiérek představila i pret-a-porter kolekce a pracovala přímo s výrobci, v období druhé světové války zaměstnávala a ukrývala Židy a se svými kolekcemi cestovala po celém světě.
„Louise Trotter je perfektní kandidátkou, která oživí dům Carven. Je to talentovaná designérka se sebedůvěrou a know-how k vytváření smysluplných modelů a s jedinečným pochopením toho, co dnes znamená luxusní a sportovní móda. Věřím, že její hodnoty a upřímnost povedou tuto sedmdesátiletou značku do vzrušujících míst. Já i tým Carven se velmi těšíme na úzkou spolupráci s Louise,“ dodala CEO značky Shawna Tao.