Novinky

Koupili byste si tuto mikroskopickou kabelku?

Společnosti Mschf, která stojí za těmito velkými červenými botami nebo krvavými teniskami, není kontroverze cizí. Jejich nejnovějším produktem je kabelka, která posouvá trend mini-bags na další úroveň. Je totiž jen o něco větší než drobek.
Foto: Courtesy of MSCHF
Maličká kabelka Microscopic Handbag je vyrobena z fotopolymerové pryskyřice a měří 657 x 222 x 700 mikrometrů (pro představu jde o velikost zrnka prachu). Miniaturní kabelka je vytvořena podle vzoru OnTheGo s monogramem od Louis Vuitton, společnost Mschf však údajně nedostala od francouzského domu povolení, takže se nejedná o oficiální spolupráci.
Foto: Courtesy of MSCHF
Připadá vám to jako hloupá investice? Faktem je, že kabelka je spíše uměleckým dílem než nositelným doplňkem. Značka ji vydává jako svůj postoj k tomu, do jakých extrémů jsou lidé ochotni kvůli kabelkám zajít. „Kabelka, kdysi funkční předmět, se neustále zmenšuje a zmenšuje, zatímco její status neustále roste, až se stane pouhým zhmotněním loga,” uvedla společnost v tiskové zprávě. „Donedávna malé kožené kabelky stále ještě vyžadovaly k nošení ruku, ale pro své nositele se teď stávají nefunkční a nepohodlné.“
Foto: Courtesy of MSCHF
Jestli vás to ale neodradilo, můžete tuto maličkou kabelku vlastnit. Nejprve bude vystavená v zapečetěném gelovém pouzdře a pod mikroskopem na veřejné výstavě v pařížské galerii 8 Avenue Matignon od 20. do 24. června. Poté se dostane do prodeje v rámci akce Just Phriends, nadcházející aukce aukčního domu Joopiter, který patří Pharrellu Williamsovi. Ta se uskuteční od 19. do 27. června. Vyvolávací cena zatím není známa, ale vzhledem k tomu, že jde o extrémně výjimečnou záležitost, mohla by se její cena díky sběratelskému statusu vyšplhat vysoko.
Článek vyšel v originále na vogue.com.