Man

Kdo je Gus Kenworthy, nová tvář Prada?

Olympijského lyžaře, herce a advokáta za práva komunity LGBTQI+ do kampaně Linea Rossa, sportovní linie Prada, nafotila Vanina Sorrenti.
Přestože inovativní materiály a pohodlné střihy kolekci předurčují k horským sportům, díky své barevné paletě a snadnému vrstvení umí být také příjemně městská, a tak pokud se za posledních devět měsíců váš styl uvolnil jako lavina, nabízí aktuální Linea Rossa odpověď na to, co si pořídit na sebe právě teď. 
Foto: Vanina Sorrenti pro Prada
Foto: Vanina Sorrenti pro Prada
A teď už k její nové tváři. Možná si vzpomenete na amerického lyžaře, který si z olympiády v Soči odvezl stříbrnou medaili (a s ní, mimochodem, čtyři adoptované pejsky). A možná ne. Přece jen to je šest let. Sejde soči, sejde z mysli. Ačkoliv o Gusovi se občas píše. Třeba v souvislosti s jeho rolí v American Horror Story. Také jste ho mohli zahlédnout v show RuPaul’s Drag Race All Stars a krátce i v seriálu Will & Grace. Naposledy způsobil rozruch v médiích, když koncem loňského roku oznámil, že už nebude reprezentovat USA – že dává přednost rodné Británii, a pak hned v únoru vyhrál svou první zlatou medaili ve Ski World Cupu.
Žádný z titulků o něm ale nezpůsobil takový rozruch, jako když se Gus před patnácti lety vyoutoval. O své homosexualitě hovoří otevřeně a je advokátem za lidská práva. Například loni se zúčastnil AIDS/LifeCycle, během něhož se na kolech jede ze San Francisca do Los Angeles. Cíl: Zvýšit povědomí o HIV a AIDS a vybrat finanční prostředky na boj proti nemoci. Gusovi se podařilo získat necelých 250 000 dolarů. (Údajně se díky němu přihlásilo dalších dva tisíce cyklistů.)
Foto: Vanina Sorrenti pro Prada
To jen kdybyste vedle toho, co si vzít na sebe, přemýšleli i o tom, koho stojí za to sledovat. Nejnovější přírůstky do kolekce Linea Rossa si můžete prohlédnout v galerii.