Man

Gel, pasta, jíl. Seznamte se s pánským vlasovým stylingem

Jaký je rozdíl mezi gelem a pastou? K čemu je dobrý pudr? Svět stylingových produktů může být matoucí a dost často i frustrující. Obzvlášť když po použití nevypadají vaše vlasy tak, jak jste chtěli. Na důležité know-how se Vogue CS zeptala kadeřníka Craiga Hughana z pražského concept studia Stolen.

Salt sprej

Sáhněte po něm, když zatoužíte vypadat, jako že se moc nesnažíte. Sůl dodá vlasům texturu i objem. Moderní spreje jsou většinou doplněné o přírodní výtažky s hydratačním a pečujicím účinkem, který oceníte hlavně kvůli tomu, že sůl má tendenci vlasy vysušovat.
Vhodný pro: středně dlouhé a dlouhé jemné vlasy, suché i mokré. Nastříkejte od kořínků ke konečkům a upravte. Skvělý je i pro řídnoucí vlasy, protože je obalí, oddělí a opticky zahustí.
Foto: Getty images
Jason Momoa.
Hair.Resort Spray, Kevin.Murphy, 710 Kč

Gel

Zapomeňte na lepivé gely z 90. let, které se po zaschnutí drolí a udělají vám na hlavě tvrdou krustu. Nová generace gelů je obohacena o pečujicí esenciální oleje, díky kterým zůstanou vlasy hydratované a uhlazené.
Vhodný pro: krátké vlasy, které vyžadují pevnou fixaci. Malé množství rozehřejte mezi dlaněmi a rovnoměrně naneste.
Foto: Dan MacMedan/Getty Images
Henry Golding.
Tecni.Art Fix Max Gel, L'Oréal Professionnel, 280 Kč

Pasta

Někde mezi gelem a jílem narazíte na pastu. Vlasům dodá střední až silnou fixaci s hrubou texturou a v závislosti na formulaci je zanechá matné nebo lesklé.
Vhodná pro: tvarování krátkých a zkrocení dlouhých vlasů.
Foto: Getty Images
Ryan Gosling.
Hair Paste, Sachajuan, 600 Kč

Jíl

Toužíte po pevném, matném a texturovaném účesu? Pak je pro vás jíl přímo stvořený. Nejčastěji se používá bentonit, který je až neuvěřitelně jemný a sypký, takže na povrchu vlasu vytvoří sametový finiš.
Vhodný pro: kratší nepoddajné vlasy. Začínejte vždy s menším množstvím hlíny a podle potřeby postupně přidávejte.
Foto: Getty Images
Brooklyn Beckham.
Caviar Anti-Aging Professional Styling Concrete Clay, Alterna, 790 Kč

Pudr

O pudru na vlasy většina mužů ani netuší, a pokud ano, neví, jak ho používat. Jestliže chcete dodat okamžitý objem a lehkou fixaci, rozhodně mu věnujte pozornost.
Vhodný pro: všechny typy vlasů, zejména jemné. Odlehčený pudr naneste do dlaní a vmasírujte. Pro výrazný objem nasypte malé množství pudru přímo z dózy ke kořínkům.
Foto: Getty Images
Troye Sivan.
Swept Up Volume Powder Spray, Oribe, 1095 Kč