Man

Gel na vlasy hodný 21. století

Král wet looku se vrací v plné síle a nové podobě. Je jedno, jestli se dáte na retro vlnu, nebo vsadíte na futurismus. Sea salt sprej na chvíli odložte a vybočte ze své komfortní zóny.
Miley Cyrus se svíjí v červeném latexovém oblečku a zpívá o tom, jak si nenechá vzít svobodu, Harry Styles řádí na „houbičkovém tripu“ s partou kamarádů a kadeřník v backstage na pražském fashion weeku má plné ruce práce. Asi se ptáte, co mají tito tři společného. Je to stará dobrá tuba gelu na vlasy. 

Gelový sexappeal

Harry Styles se po dvou letech vrací s novým singlem Lights Up, jenž doprovází klip, kde má zpěvák nagelované vlasy nedbale spadlé do obličeje. Dokonce i Miley Cyrus vsadila na wet look, díky kterému podtrhla svou rockovou stránku v klipech Mother’s Daughter, Slide Away a na předávání cen MTV VMAs
Také kadeřníci v backstage se gelu nebojí, na show JW Andersona rámovaly obličej nagelované ofiny, u Fendi zase uhlazené vlny. Kromě klasického retro looku bylo k vidění i několik nových způsobů, jak ho použít trochu kreativněji. Na přehlídce Burberry, Preen a Priscavera vytvořili kadeřníci z nagelovaných pramenů na čele působivé motivy. 

Lepší složení, výstavní balení

„U delších vlasů je efektivnější aplikace pomocí velkého kartáče nebo štětce. Gel se tak lépe rozprostře po vlasovém vláknu. Pokud chcete docílit mokrého efektu, nanášejte ho vždy do vlhkých vlasů,“ radí Craig Hughan, kadeřník ze salonu Stolen. 
Během letošní edice Mercedez-Benz Prague Fashion Weeku používal v backstage na přehlídce české značky LaFormela elastický gel Super.Goo od Kevin.Murphy. Obsahuje výtažky z bambusu, zeleného čaje a kopřivy, takže zároveň o vlasy pečuje po celou dobu nošení. „Kvalitní gel na vlasy poznáte i podle toho, že se nedrolí, nevysušuje a snadno se z vlasů vymývá.“
Od high-snobiety krémového gelu Alterna s výtažkem z kaviáru, samuraje ze země vycházejícího slunce značky Shu Uemura, budget-friendly alternativy L’Oréal Professionnel po silně tužící gel House 99 od fotbalisty Davida Beckhama, přišel čas na změnu stylingu!